- Lag kjøttkaker av Willy

Hollywood-spekkhoggeren Willy svømmer igjen i vannet utenfor Island. Fra kontoret til stortingsrepresentant Steinar Bastesen kommer denne meldingen: - De skulle tatt livet av spekkhoggeren og laget kjøttkaker av den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Midt på dagen i går landet megaflyet til det amerikanske forsvaret med Willy om bord. Reisen fra Oregon i USA til Island var over.

Litt seinere på ettermiddagen var Keiko, som spekkhoggeren egentlig heter, tilbake i det islandske vann hvor han ble født.

Og om du skulle tro at dette ikke vakte særlig oppsikt: CNNs tre hovednavn i hele går var Jeltsin, Clinton - og Willy. Flere hundre medierepresentanter tok imot Willy på Vestmannaeyjar. Ifølge NTB har det totalt kostet 80 millioner kroner å bringe giganten hjem - og spekkhoggeren er etter hvert blitt hele verdens maskot.

- Vanvittig sløsing

Allerede onsdag sto den islandske fiskeren Jan Gunnarsson klar med meldingen:

- Slakt dyret og send 60000 kjøttkaker til sultende barn i Sudan.

Den ideen likte tydeligvis Steinar Bastesen. Og sjølsagt vet den tidligere sjefen for hvalfangerne hva slags farvann han seiler inn i med disse ordene: - Vanvittig sløsing med penger. Protestindustrien gjør hva som helst for å tjene penger. De skulle tatt livet av spekkhoggeren og laget kjøttkaker av den. 60000 kjøttkaker. Det er spekkhoggere nok, det er sikkert. Vi trenger ikke importere dem fra USA, sier Bastesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer