Lag suppe – få sex

Må selv gørrkjedelige Toro appellere til den kåte mannen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av mine 32 år som hannkjønn på denne planeten, har jeg rukket å bli godt vant med hvem reklamen fastslår at jeg er. Er det benklær jeg trenger, skal det være med en fasong og image som gjør at damene kommer løpende. Det er ikke lenger lov til å slenge ei lettkledd dame over bilpanseret, men alle de andre signalene er ikke til å ta feil av – kjøp denne, så vil du øke statusen din som mann og dermed få lettere tilgang på kvinners seksualitet. Med mindre det er på bilshow – der slenger de fortsatt ei glamourdame eller to med på drømmen.

Det være seg deodorant (med Boom Chicka Wah Wah), sko (fordi jenter elsker sko), nye leiligheter (bo porno) eller nær sagt hva som helst menn kan tenkes å kjøpe.

Budskapet er klart, og de spiller på unge menns usikkerhet på et kjønnsmarked der kvinnene har tatt makta: Du får deg ikke noe, men kjøp produktet vårt, så skal du se at det ordner seg.

La oss først bare fastslå at dette er ikke er kvinnefiendtlig. I tidligere tider skrek man opp når kvinnekroppen ble brukt i reklameøyemed, men tro meg, unge menn vet at kom-og-ta-meg-blikket ikke betyr at de kan ta noe som helst. Menn er redusert til passive konsumenter som kan drømme om å få bli denne seksuelt attraktive mannen reklamen lokker med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer