Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lagde 250 000 falske kroner

Samboerparet fra Oslo på 21 og 22 år laget 250 000 kroner med datamaskin og printer, så dro de på handletur til Stavanger. Nå risikerer de minimum tre års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 butikker rakk det unge paret å lure, før Stavanger-politiet pågrep de to. På hvert sted betalte de med en flunkende ny tusenlapp. Den 22-år gamle mannen ble pågrepet på et hotell i byen, og den 21 år gamle kvinnen ble tatt kort tid seinere. Hun hadde da flere falske tusenlapper på seg.

- De hadde brukt anslagsvis 30000 kroner på alt mulig nips, for å få vekslet til seg ekte penger. På hotellrommet fant vi ca 220000 kroner i falske tusenlapper, sier politiinspektør ved Stavanger politidistrikt, Bjørn Enoksen Ristesund.

Kvinnen på 21 år og den mannlige samboeren på 22 år har lagt alle kort på bordet. De har laget pengene hjemme uten hjelp av andre.

- Etter det jeg forstår hadde de brukt vanlig datautstyr og printer for å produsere de falske tusenlappene. De så veldig ekte ut, men tålte ikke en nærmere sjekk. Vi fikk mange anmeldelser på dette paret utover lørdagen og hadde et godt signalement, sier Ristesund til Dagbladet.

Stavanger-politiet ser meget alvorlig på dette forholdet.

- Pengeforfalskning er meget alvorlig med en minimums strafferamme på tre år. De vil bli framstilt for varetekt i løpet av mandagen, sier Bjørn Enoksen Ristesund.

Paret hadde ikke kjøpt noen dyre gjenstander da de ble pågrepet.

- Det var mest småting, som T-skjorter, sminke noen hatter og så videre. Vi har ingen holdepunkter for at de har vært med i noen forfalsknerliga eller liknende, sier Ristesund. Stavanger politidistrikt samarbeider nå med Oslo-politiet for å kartlegge om paret har vært i aksjon i hovedstaden.

UEKTE PENGER: Politibetjent Roy Bjerkeli med de falske tusenlappene i Stavanger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media