SAKTNET TRAFIKKEN: Aage Nordheims kjør-sakte-aksjon lagde lange køer på E18 gjennom Vestfold. Nordheim forrest i rød bil. Foto: Trond Teigen / www.trondteigen.com
SAKTNET TRAFIKKEN: Aage Nordheims kjør-sakte-aksjon lagde lange køer på E18 gjennom Vestfold. Nordheim forrest i rød bil. Foto: Trond Teigen / www.trondteigen.comVis mer

Lagde aksjon mot bompenger, sju bilister stilte opp

Aage Nordheim (58) er skuffet over oppmøtet, men mener han har sendt en klar beskjed til politikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aage Nordheim (58) fikk mye oppmerksomhet etter at han varslet en kjør-sakte-aksjon på E18 i Vestfold, som reaksjon på bompengeordningen. Men bare sju bilister møtte opp, i tillegg til ham selv.

- Jeg er skuffet over oppmøtet, vedgår Nordheim overfor Dagbladet.

- Men jeg er veldig imponert over at to elbiler stilte, legger han til.

To lag Det var likevel tilstrekkelig med kjøretøy til at den utflyttede sandefjordingen kunne gjennomføre aksjonen - som besto i å kjøre de ca. 3 kilometerne mellom de to sentrale kryssene Fokserød og Tassebekk i 40 km/t.

- Vi dannet to lag som kjørte i sløyfe, i hver sin retning. Det dannet seg køer på mellom halvannen og to kilometer i hvert felt, sier Nordheim.

Bilistene var bedt om å møte opp på Fokserød klokka 16.45. Nordheim forteller at aksjonen kom i gang klokka 17.15, og at de holdt på til 18.25 - en del kortere enn de planlagte to timene.

- Vi hadde tenkt å kjøre flere runder, men kom til at vi hadde fått nok oppmerksomhet.

- Fornøyd 58-åringen, som nå er bosatt i Porsgrunn, er kritisk til det han oppfatter som en usosial ordning fra staten, og som spesielt rammer enslige. Han er fornøyd med dagens aksjon.

- Vi har oppnådd det vi ville. jeg var ikke ute etter å skape krøll for noen, men bringe debatten videre. Nå håper jeg politikerne har tatt signalet, sier Nordheim.

Han forteller at politiet ikke grep inn mot aksjonen, og at den eneste reaksjonen de fikk fra andre bilister, var en trailer som tutet.

- Aksjonen forløp stille og greit, uten fare eller betydelig hindring for andre trafikanter. Derfor forholdt våre folk seg rolige, forteller Arild Alfheim, operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, til Dagbladet.

FORBANNET: Aage Nordheim (58) aksjonerer mot det han synes er en usosial ordning, som særlig rammer enslige. Foto: Privat
FORBANNET: Aage Nordheim (58) aksjonerer mot det han synes er en usosial ordning, som særlig rammer enslige. Foto: Privat Vis mer