Lagde «apartheid-vegg» i kantina

På Kleven Verft i Ulsteinvik har noen satt opp skille- vegger og reservert bord for nordmenn. Gjestearbeiderne skuffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULSTEINVIK (Dagbladet): Byggeboomen i norske verftsindustri har sine skyggesider. Arbeiderne bygger båter på løpende bånd, men ved Kleven Verft i Ulsteinvik, skilles det mellom egne ansatte og gjestearbeidere.

Onsdag sist uke kom det opp en glassvegg som «gjerder inn» de fast ansatte, mens de rundt 500 gjestearbeiderne fra innleide spesialfirmaer sitter på den andre sida av glassveggen og spiser. Gjestearbeiderne er i hovedsak fra utlandet, de fleste av dem fra Polen.

«Muren» irriterer mange

Irritasjonen over skilleveggene deles både av de norsk ansatte og utlendingene. Industrivernleder Billy Flø, tok en rask avgjørelse da han fredag oppdaget veggene.

-  De skal bort på mandag. Slik vil vi ikke ha det her på bedriften. Det som har skjedd er så dumt at det egentlig er vanskelig å kommentere, sier Billy Flø som forgjeves har forsøkt å finne ut hvem som står bak «apartheideveggen».

-  Ingen i ledelsen står bak dette. Det må være enkeltpersoner som har tatt seg til rette uten å tenke på at de ødelegge en god atmosfære i bedriften, sier Flø.

Føler stort ubehag

Som verneleder for helse, miljø og sikkerhet, trenger ikke Flø godkjennelse fra noen for å fjerne de uønskede veggene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer