Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lagde ecstacy hjemme

De fire elevene fant oppskriften på Internett, men havnet på sykehus og ble kastet ut fra den dyre skotske skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire guttene ved Glenalmond College i Skottland fant oppskriften på Internett, og forsøkte å lage ecstacy selv. Skolen skal være en av de finere i landet, og det koster da også over 200 000 kroner i året å gå der.

Saken ble oppdaget da en femte elev ble syk i helga og fortalte at han hadde brukt hjemmelagd ecstacy. Alle fem havnet på sykehus, melder BBC.

- Tenåringsgutter vil bli fristet til å eksperimentere og det er svært bekymringsfullt at slik informasjon finnes på Internett, sier skolens talsmann, Jeremy Poulter.

Han forteller at ingrediensene ikke var vanskelige å få tak i.

- De hadde eksprimentert med det, og effekten var åpenbar med en gang. Elevene varslet skolens helsetjeneste med en gang, sier Poulter.

Glenalmond College ble nylig ranket blant Skottland fem beste skoler, og av elever som har gått der nevner BBC Robbie Coltrane, som spiller hovedrollen i filmen om Harry Potter, og golfspilleren Colin Mountgomerie.

Hele Norges coronakart