Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lagde fiktivt borettslag - fikk åtte års fengsel

Mennene lagde et fiktivt borettslag, og lurte banker til å utbetale 40 millioner kroner.

FIKTIV ADRESSE: Til venstre Sofies gate 80. Til høyre Sofies gate 84. I midten nummer 82 og borettslaget Roligheten Vest som ikke finnes. Foto: Torbjørn Berg
FIKTIV ADRESSE: Til venstre Sofies gate 80. Til høyre Sofies gate 84. I midten nummer 82 og borettslaget Roligheten Vest som ikke finnes. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks menn er dømt til lange fengselsstraffer i Oslo tingrett for en rekke utspekulerte bedrageriene mot en rekke banker.

35-åringen som tingretten mener er hovedmannen er dømt til åtte års fengsel. De fem andre tiltalte mennene fikk fra seks til ett års fengsel.

- Min klient mener dommen er feil, og vil anke saken inn for Borgarting lagmannsrett, sier advokat Marte Svarstad Brodtkorb, som forsvarte den 35 år gamle mannen.

Falske dokumenter

- STRENG DOM: - Min klient mener dommen er for streng og anker, sier advokat Marte Svarstad Brodtkorb. Foto: Scanpix
- STRENG DOM: - Min klient mener dommen er for streng og anker, sier advokat Marte Svarstad Brodtkorb. Foto: Scanpix Vis mer

Oslo tingrett fant det dokumentert at bedrageriligaen ved hjelp av falske dokumenter klarte å lure en rekke banker til å utbetale dem mer enn 40 millioner kroner i lån.

Mennene forsøkt også å forlede banker til å utbetale flere millioner kroner.

For å lure bankene skal ligaen ha lagt fram lånesøknader som framsto vesentlig annerledes enn virkeligheten.

De seks mennene opprettet et fiktivt borettslag på en ikke-eksisterende adresse i Oslo. Samtidig skal de ha klart å få falske opplysninger registrert i grunnboka, for deretter å benytte opplysningene til å få ut store lån fra bankene.

I rettsboka heter det:

«Disse lånene ble innvilget basert på forfalsket dokumentasjon, som tilsa at andelene faktisk eksisterte, i form av av forfalskede takstdokumenter, kjøpekontrakter, arbeidskontrakter og lønnsslipper».

Fiktivt borettslag

Mennene skal ha operert med fiktive andeler i to borettslag i Oslo, og ved hjelp av de fiktive leilighetene fått ut penger fra bankene

Fem av mennene skal også ha vært med på å forfalske et skjøte tinglyst av Statens kartverk. Det forfalskede skjøtet ble brukt til å opprette et fiktivt borettslag. Eiendommen ble angivelig overdratt for 30 millioner kroner, og den virkelige eierens underskrift ble forfalsket.

Her ble bedrageriene avverget fordi bankene oppdaget forsøket på bedrageri, og varslet politiet.

Oslo tingrett beskriver bedrageriforsøket med det fiktive borettslaget slik:

«... er det flere personer som medvirker, noe som gir et sterkere preg av profesjonalitet og organisering».

Mennene skal også ha opprettet et falskt borettslag på en adresse på Bislett som ikke finnes, og forledet banker til å utbetale flere millioner kroner da de ikke eksisterende «leilighetene» ble solgt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling