Lagde megaflagg i fjellsida for å hedre landet

Men oppdaget ikke flagg-tabben før det var for seint.

 25X40 METER:  Flagget er laget med organisk maling, og det tok de fire ungdommene rundt fem timer å lage. Foto: Helge Aske
25X40 METER: Flagget er laget med organisk maling, og det tok de fire ungdommene rundt fem timer å lage. Foto: Helge AskeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med dimensjoner på 25x40 meter er flagget i fjellsida synlig fra sentrum av Sandane i Sogn og Fjordane.

- Vi har fått en del tilbakemeldinger fra folk som synes det er flott at vi hedrer landet på nasjonaldagen, sier en fornøyd Sirianne Hellerud (15) til Dagbladet.

Sammen med broren og noen venner dro hun ut 15. mai for å lage det enorme flagget, som ligger godt opp i fjellsida på et av de såkalte Sørstrandsfjella. Det var NRK som først omtalte saken.

Speilvendt Den kreative gjengen brukte rundt fem timer på å ferdigstille verket. Men etter hvert ble det klart for dem at de hadde speilvendt flagget.

- Ja, det stemmer. Vi tenkte ikke så mye over det, men skjønte at det var feil etter hvert. Neste år skal vi rette det opp, vi skylder på nordavinden, humrer Hellerud.

For å lage kunstverket brukte gjengen organisk maling som de blandet ut med vann som de hentet fra et vann i nærheten.

Ville lage større flagg For å komme opp til den perfekte plassen måtte kunstnerne traske i rundt en time. I motsetning til de andre var Sirianne lur som tok med seg truger til å gå på snøen med.

 HARDT ARBEID:  De fire ungdommene brukte organisk maling blandet med vann for å lage flagget. Foto: Privat
HARDT ARBEID: De fire ungdommene brukte organisk maling blandet med vann for å lage flagget. Foto: Privat Vis mer

Ideen kom etter at en sambygding hadde gjort noe lignende tidligere.

- Det har vært gjort noe lignende på et annet fjell i nærheten før. Vi tenkte vi skulle fortsette trenden, men gjøre det enda større, sier hun.

Lagde megaflagg i fjellsida for å hedre landet