Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lagde selvmordspakt fra gutterommet

Politiet frykter at den amerikanske selvmordspakten har forgreininger i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå jakter politiet på de personene som etter planen skal henge seg foran webkameraer i morgen - på Valentindagen.

- Vi er veldig urolige, sier sheriff Tim Evinger til Expressen.

Jakter

Mannen bak pakten - Gerald Krein (26) - ble arrestert onsdag hjemme hos sin mor. Han er nå siktet for oppfordring til selvmord, ifølge MSNBC. Etterforskerne søker nå gjennom mannens datamaskin i et desperat forsøk på å finne ut hvem Klein har overtalt til å ta livet sitt. Ifølge Evinger finnes det personer i Storbritannia som har hatt kontakt med Krein om pakten.

Til politiet har Krein fortalt at gruppeselvmordet finne sted i morgen.

- Ifølge Krein er det 32 personer som har tenkt å delta, sier Evinger.

Det er via et praterom på Yahoo at 26-åringen har kommet i kontakt med kvinner og barn i et forsøk på å overtale dem til selvmord. Pakten ble avslørt da en kvinne fra Toronto i Canada ringte politiet.

Sporet tre av paktens medlemmer

- Hun hadde selv tenkt å delta, men ble urolig da hun fikk høre at en annen kvinne først skulle ta livet av sine barn før hun tok livet av seg selv, sier Evinger.

Politiet lyktes i går med å spore tre kvinner i de amerikanske delstatene Virginia, Oregon og Missouri som hadde meldt seg som frivillige til Kreins bissare pakt.

- Kvinnen i Virginia har to barn. Krein ba henne ta med barna, men hun sier at hun ikke hadde tenkt å gjøre det, sier Evinger.

Politiet frykter at Krein har rukket å få med seg mennesker over hele verden.

- Vi er veldig opptatt av å få dette ut i mediene og på den måten få spredd advarselen.

Nylig begikk ni personer i Japan selvmord. De hadde blitt kjent med hverandre på nettet. Fenomenet har allede fått sitt eget navn - «neticide» (av suicide, red.anm).

SIKTET:</B> Politiet har siktet 26 år gamle Gerald Krein.
SELVMORDSPAKT:</B> I dette huset satt Krein foran datamaskina og avtalte selvmordspakten. Noen av de innvidde skulle også få komme hjem til ham og ta livet sitt der.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media