Lagde selvmordsvideo kvelden før

Sa de var klare til å dø. Afghansk politi ransaket huset der terroristene bodde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Afghanistans etterretningstjeneste arresterte i dag en terrorist kledd i politiuniform. Mannen skal være den tredje terroristen som var med på å storme hotellet og drepe til sammen åtte mennesker, inkludert Dagbladets Carsten Thomassen.

Samtidig opplyser myndighetene at de tidlig tirsdag morgen ransaket et hus i Kabul. Det skal være huset der drapsmennene holdt til kvelden før det dødbringende terrorangrepet.

Politiet sier de har funnet en video som viser to av terroristene, Farouq og Salahuddin, som sier de er klare til å dø. Eieren av huset og hans bror er nå arrestert, melder nyhetsbyrået Associated Press.- Jeg gjennomfører dette selvmordsangrepet for Allah, sier Farouq i videoen. Han sprengte seg selv i lufta under gårsdagens angrep.

En fjerde person, som antas å ha kjørt de tre terroristene til Serena Hotel, ble i dag arrestert i det østlige Afghanistan. Trolig var han i ferd med å ta seg over grensa til Pakistan.

Tre som stormet hotellet

Amrullah Saleh, leder for Afghanistans etterretningstjeneste, sa på en pressekonferanse i dag at det var tre militante som stormet luksushotellet i Kabul i går. En vakt skjøt og drepte en av dem på parkeringsplassen. Skuddene førte til at bombene som var festet til terroristens kropp ble utløst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer