ANSATTE REAGERER: Et firma i Sverige som jobber med kundebehandling lagde en liste med navngitte ansatte der det ble spekulert i sex og fyll før firmaets årlige julebord.
Foto: Roger Hardy / Samfoto
ANSATTE REAGERER: Et firma i Sverige som jobber med kundebehandling lagde en liste med navngitte ansatte der det ble spekulert i sex og fyll før firmaets årlige julebord. Foto: Roger Hardy / SamfotoVis mer

Lagde sex-liste før firmaets julebord. Nå legger sjefen seg flat

- Angrer dypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sjefer ved et firma i Sverige som jobber med kundebehandling lagde en liste med navngitte ansatte der det ble spekulert i sex og fyll før firmaets årlige julebord.

- Dette er noe man ikke gjør som medmenneske og spesielt ikke som sjef. Det er krenkende, sier en ansatt i firmaet til Aftonbladet.

Også svenske Expressen omtaler saken.

Det var nemlig sjefer ved det aktuelle firmaet som laget en håndskrevet liste over ting de mente de ulike ansatte kunne komme til å gjøre på festen.

Der sto det blant annet:

«NN stapper tungen i noen».

«NN drar hjem med en gutt».

«NN prøver seg på alle med penis» .

«NN blir full og spyr».

- Angrer Etter at flere svenske medier har omtalt saken er det blitt sendt ut en pressemelding der sjefen for firmaet legger seg flat.

- Det var jeg, sammen med mine teamledere som skrev lista. Vi angrer typt og synes det er trist. Vi var noen få ledere som var ute på pub og spiste middag, og en ting førte til en annen. Jeg noterte dette ned i blokka mi. Det var en spøk og vi fleipet, skriver den kvinnelige sjefen.

- Vi lagde notatene under en middag før julebordet - og under en middag ved en senere anledning dukket notatene opp igjen og vi sjekket hva som faktisk skjedde. Jeg håper både ansatte og ledelsen legger dette bak seg, skriver kvinnen.

Lista strekker seg over flere sider i notatblokka og bilder svensk presse har fått tilgang til viser at flere av punktene er huket av i høyremargen om antakelsene viste seg å stemme.

- På fritida Johan Forsberg ved fagforeningen Unionen opplyser til Aftonbladet at han aldri har hørt om noe lignende.

- Dette er selvsagt noe man ikke skal gjøre som sjef, sier Johan Forsberg, pressesekretær i Unionen.

Eieren av det aktuelle firmaet sier følgende i en kommentar til Expressen:

- Dette er ikke firmaets liste, men noe personer har gjort på fritida, sier eieren.

HÅNDSKREVET: Svenske Expressen er blant avisene som omtaler den spesielle lista. Skjermdump Expressen
HÅNDSKREVET: Svenske Expressen er blant avisene som omtaler den spesielle lista. Skjermdump Expressen Vis mer