Lager fast track for privatisering

Statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Høie (H) har sett seg lei på at det tar årevis for kommuner å innføre fritt brukervalg. Regjeringen sender nå et lovforslag ut på høring, som vil gjøre det langt enklere for kommunene å privatisere tjenester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOMMEDALEN (Dagbladet): – Det er viktig å ha makt i eget liv. Særlig når man er i en situasjon der man trenger hjelp, sier statsminister Erna Solberg (H).

Torill Buer (71) nikker på takterrassen i Lommedalen. Hun har egne erfaringer å dele med Solberg og helseminister Bent Høie (H), som nå lanserer et nytt hurtigløp for kommuner som ønsker å invitere private aktører til å konkurrere om å gi hjelp.

- Vi lager nå denne «fast tracken». Hvis folk stemmer fram Høyre-styre i kommunene skal det veldig fort bli resultater og innbyggerne skal få oppleve det samme som her i Bærum, sier helseminister Høie, som lover at det nå skal bli slutt på årevis med utredninger for å slippe til private aktører.

Livet kan endre seg fort for alle. Torill ble lam etter en operasjon i ryggen. Etter opptreningen trengte hun hjelp til de mest intime tingene. Dusjen om morgenen og muligheten til å stelle seg og få ting gjort på sin måte.

- Det viktigste for meg er å starte dagen med å dusje. Kommunen kunne tilby meg dusj én dag i uka, men de informerte meg også om flere private tilbydere jeg kunne velge mellom. Jeg snakket med alle sammen og valgte en aktør som kunne hjelpe meg å dusje hver morgen klokka 8, forteller Torill Buer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer