Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lager «felle» for amatører og barn i løypene

«Jerrytrap» innstallert på Hovden alpinsenter.

HINDER:  Er du ikke god nok for røde og svarte løyper, klarer du ikke komme deg dit. Foto: Sean Johnston / Hovden alpinsenter
HINDER: Er du ikke god nok for røde og svarte løyper, klarer du ikke komme deg dit. Foto: Sean Johnston / Hovden alpinsenter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skiløypene deles ofte av amatører og proffer. Det kan skape en del problemer.

Hovden Alpinsenter har løst dette ved å sette opp en såkalt Jerrytrap, et gjerde som hindrer mindre kompetente folk i å bruke de vanskeligste løypene.

Det ble først omtalt av skimagasinet Afterbang.

Familier stopper midt i hoppene Problemet oppstår når familier er i de rød- eller sortmerkede vanskelige løypene, der folk kommer i høy fart og hopper.

Sean Johnston (32) jobber som «park shaper» på Hovden Alpinsenter, sammen med Chris Christensen, Richard Maxwell, Henning Abrahamsen og Sindre Tveiten. De har lenge diskutert hvordan sikkerheten best skal sikres, og Johnston er fornøyd med det nye gjerdet.

- Det er en del familier som stopper opp midt i hoppene. Før man hopper vet man ikke om det er noen på andre siden, der man lander er det ikke alltid sikt.

Heldigvis kommer han ikke på noen alvorlige skader på Hovden.

- Men det har vært veldig nære på noen ganger de siste sesongene. 

« ... Mangel på forståelse for sporten» Skisenteret satte opp nyvinningen nå før vinterferien. En «Jerry» er for øvrig definert som «Et individ som viser genuin mangel på forståelse for sporten sin, eller for livet generelt».

- Er det ikke litt dårlig gjort også?

- Jeg ser den, absolutt. Men vi har begynnerparken, som har mange bra ting, og så har vi løyper for dem som er middels flinke. Er du god nok, klarer du å hoppe over gjerdet. Dette er for å gi sikkerhet til de som kjører og til alle andre.

Skisenteret er delt i to, slik at det er relativt lett å skille de to områdene. Derfor valgte de en hindring i stedet for eksempel separate billetter.

- Hvordan har tilbakemeldingene vært?

- Alle jeg kjenner elsker det. Det er farlig hvis feil folk er på feil sted til feil tid, og man hopper og plutselig ser en familie.