Lager kloning av kloden

Den amerikanske hæren får hjelp av spillbransjen til å forberede seg på konflikter over hele verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ved hjelp av dataspill-selskapet There, skal det amerikanske militæret bygge en jordklode-simulator i datautgave.

Kloningen skal bygge på en detaljert database over terrenget hele verden rundt, og den skal bygges som et mulitiplayer spillmiljø i samme skala som originalen, melder BBC. Det betyr at en deltaker i «spillet» kan besøke et hvilket som helst sted på jordoverflaten og bevege seg i en naturtro kopi av terrenget der.

Den første fullskala-versjonen skal være klar i september, men allerede i løpet av våren skal offiserer som har tjenestegjort i Irak være de første militære som tester den virtuelle kloden.

Den amerikanske hæren skal kunne bruke spillmiljøet til å simulere alt fra rene kamphandlinger til etteretningsarbeid, patruljering og samarbeide med den lokale befolkningen, forteller Robert Gehorsam, som er en av sjefene i There.

Foreløpig er den klonede kloden ganske naken. Det eneste som er modellert i detalj foreløpig er deler av Kuwait by. Gehorsam forteller at There nå samarbeider med hæren for å forsikre seg om at eksisterende modeller av hvordan for eksempel kjøretøyer og folkemasser oppfører seg, kan inkluderes i den simulerte planeten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.