PROTOTYPE: Google jobber med utviklingen av en kontaktlinse som skal måle sukkerinnholdet i tårevesken. Foto: Google
PROTOTYPE: Google jobber med utviklingen av en kontaktlinse som skal måle sukkerinnholdet i tårevesken. Foto: GoogleVis mer

Lager kontaktlinse som skal måle blodsukkeret

Målet er at den skal sende data til smarttelefonen en gang i sekundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Google lanserte nylig prototypen til en kontaktlinse som måler sukkerinnholdet i tårevesken i øyet.

Linsa har en innebygget glukosesensor og trådløs forbindelse mellom to linselag, og meningen er at den skal kunne sende data til en smarttelefon hvert sekund, skriver Elektronett.com.

Målet med kontaktlinsa er å gi diabetikere bedre kontroll over blodsukkeret.

Prototypen er ikke ferdigtestet og heller ikke godkjent av FDA, skriver socialmediaseo, men i en framtidig modell ser Google for seg en aktivering dersom blodsukkeret endrer seg drastisk.

- Det er fortsatt tidlig, men vi har gjennomført flere kliniske forskningsstudier i forbindelse med prototypen. Vi håper den en dag kan gi diabetikere en ny måte å måle blodsukkeret på, skriver Google på sin offisielle blogg.

Om lag 135 000 personer i aldersgruppa 0-79 år bruker legemidler mot diabetes i Norge i dag. I tillegg er det en del som behandles uten medisiner, og en andel som har diabetes uten å vite om det. Vi kjenner derfor ikke det totale antall diabetestilfeller, skriver Folkehelseinstituttet.