Lager troll av Lindex-dukker

Gamle utstillingsdukker får nytt liv på Senja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trollparken på Senja i Troms er snart klar for en ny attraksjon: En hel container med flere hundre utstillingsdukker fra Lindex er nemlig ankommet turistattraksjonen i Gryllefjord.

Og nå skal kunstner og primus motor bak parken gjøre de smekre dukkene om til stygge troll.

- De skal selvsagt gjennomgå en total forvandling, men utstillingsdukkene er fine å bruke som skjelett i trollene, sier Leif Rubach til Nordlys.

17.000 kroner

Han fikk dukkene gratis fra klesgiganten Lindex mot å betale frakten sørfra _ noe som beløp seg til 17.000 kroner for hele dukkelasset. Så helt gratis ble det ikke.

- Men nå har jeg hvert fall dukker så lenge jeg lever, sier kunstneren og ler.

Trollparken på Senja huser allerede Senjatrollet, Norges største troll som måler 18 meter i sittende stilling. Og si sommer skal trollet endelig få seg kjerring.

Det er her, bokstavelig talt, utstillingsdukkene kommer inn i bildet. De skal nemlig danne innmaten i alle trollungene og småtrollene som skal plasseres inni magen på trollkjerringa.

To vakre og tidligere motebevisste utstillingsdukker er allerede blitt til småtroll, og 23-24 til er under prosjektering i Gryllefjord.

Trollmor skal yngle

Sammen med dukketrollene inni kjerringa skal det stå en scene, og er de riktig heldige kan det hende de gamle dukkene får et minst like stort publikum på Senja som i forskjellige utstillingsvinduer.

Selv om de denne gangen må finne seg i å være godt forkledde.

Den nye trollkjerringa skal være ferdig til åpningsfest og brylllup den 30. juni.

- Og det blir nok masse yngling og trollunger i tida som kommer, sier Rubach til Nordlys.

<B>DET VAR EN DUKKE AV DENNE TYPEN: Som kom i container fra sør til Senja i nord for å skapes om til småtroll i Trollparken i Gryllefjord.