Lagerbygning i full fyr

Brannvesenet på Sotra tør ikke nærme seg på grunn av eksplosjonsfare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FJELL/SOTRA (Dagbladet.no): En lagerbygning på Sotra i Hordaland står i kveld i brann. På grunn av eksplosjonsfare tør ikke brannvesenet nærme seg bygningen.

- Vi vet at det befinner seg flasker med acetylengass i bygningen, og vi holder oss derfor utenfor et område innenfor en sikkerhetsavstand. Nå holder vi på å hente inn eierne, slik at vi kan få kartlagt hvor mye gass som faktisk kan befinne seg der inne, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Ragnar Lyssand, til Dagbladet.no.

Innenfor sikkerhetsområdet ligger tre bolighus. Ingen av de som bor der, har vært hjemme etter at brannen brøt ut. De får heller ikke lov til å komme til husene sine så lenge det er fare for eksplosjon.

- Akkurat nå er sikkerhetsaspektet det viktigste. Det får bare brenne til vi vet at eksplosjonsfaren er over, sier Lyssand.

Han forteller at brannvesenet spyler vann mot huset, men at dette i hovedsak bare kjøler ned.

Trafikkaos

Brannen har skapt problemer for personer som bor sør på Sotra, da hovedveien dit går gjennom det sperrede området.

Hundrevis av biliseter står nå fast i trafikken.

EKSPLOSJONSFARE: Tre hus i nærheten av brannen er evakuert, og beboerne i husene får ikke dra hjem før eksplosjonsfaren er over. Foto: Oddmund Lunde
EKSPLOSJONSFARE: Tre hus i nærheten av brannen er evakuert, og beboerne i husene får ikke dra hjem før eksplosjonsfaren er over. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

- Vi er nødt til å få kjølt ned området før vi slipper bilister forbi, sier Lyssand til Dagbladet.no.

Biler i brann

Det er tre firmaer som holder til i lagerbygningen. Ifølge ba.no er et av dem trelastfirmaet Jacobsen Gjennvinning. Bygningen ligger i nærheten av Fjell kirke på Sotra.

I nærheten av bygningen ligger en stall med nærmere ti hester inni. Man er nå bekymret for dyra.

I tillegg til bygnignen har terrenget rundt og noen biler i nærheten begynt å brenne. Brannvesenet skal imidlertid ha kontroll slik at brannen ikke sprer seg.

Slukket

Rett over klokka halv elleve opplyser politiet til Dagblade.no at brannen er slukket.

- Men vi har fortsatt vakthold på stedet, og fem containere er satt opp mellom lagerbygningen og riksveien som skille, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes.

Han forteler at fire personer fortsatt er evakuert, og disse er skaffet overnattingsplass.

- Det er fortsatt ekplosjonsfare, og derfor er vi nødt til å ta forholdsregler, sier han.

Politiet fikk melding om brannen klokka 18.00 i ettermiddag.