OVERLIGGER: Sjefen i Eie Eiendomsmegling, Hedda K. Ulvness, forteller at en del overliggere fra i høst nå selges til opprinnelig prisantydning. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.
OVERLIGGER: Sjefen i Eie Eiendomsmegling, Hedda K. Ulvness, forteller at en del overliggere fra i høst nå selges til opprinnelig prisantydning. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.Vis mer

Overliggere fra fjoråret:

- Lageret av boliger er nærmest tømt

- Mange av overliggerne fra i høst er blitt solgt, sier Eie-sjef Hedda K. Ulvness.

(Finansavisen): - Boligene som legges ut nå er hovedsakelig nye i markedet. Mange av overliggerne fra i høst er blitt solgt og lageret av overliggere i Oslo er nærmest tømt, sier adm. direktør Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling.

- Det skyldes nok delvis at en del selgere har kuttet prisene, men vi ser også at en del overliggere fra i høst nå selges til opprinnelig prisantydning. Det vitner om et Oslo-marked i betydelig bedring, sier Ulvness til avisen.

Hun viser til et eksempel i Geologsvingen 2 på Ullern i Oslo, hvor en leilighet ble lagt ut i starten av september i fjor med prisantydning 4,3 millioner kroner.

- Leiligheten ble ikke solgt, og ble deretter trukket fra markedet for en periode. I februar ble den lagt ut på nytt, med samme prisantydning, forteller Ulvness til Finansavisen.

Da ble leiligheten solgt for 4,35 millioner kroner, 50.000 over den opprinnelige prisantydningen.

- Vi har solgt 15 prosent flere boliger i februar i år enn i fjor, og vi ser at vi treffer bra på pris. I snitt ligger avviket under 100.000 fra prisantydning, sier Ulvness.

- Bra trafikk

- Vi har solgt syv prosent flere boliger i februar i år sammenlignet med i fjor. Det er bra trafikk på visninger, sier adm. direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren, til Finansavisen.

Da Eiendom Norge la frem sin prisstatistikk for januar, viste den at omløpstiden i Oslo var på 41 dager. Til sammenligning var omløpstiden i januar 2017 på 15 dager.

- Den høye omløpstiden viser at det er blitt solgt mange boliger som har ligget lenge. Nå er det mye mer ferskvare som legges ut, og mye av lageret av overliggere fra i høst er gått nå. Det er mer optimisme i markedet nå, mens det var en langt mer avventende holdning i høst.

Investorer tilbake

Ifølge DNB Eiendom-sjef Terje Buraas går flertallet av boligene DNB Eiendom nå selger i Oslo over prisantydning.

- Vi opplever at kjøperne nå ikke forventer at markedet skal falle mer. Vi ser også at investorene bruker sparepengene sine igjen, det sier meg at de da forventer at bunnen er nådd, ellers hadde de ventet litt lenger, sier han til Finansavisen.

Også Buraas bekrefter overfor Finansavisen at det er mange overliggere fra i høst som er blitt solgt gjennom januar og februar.

- Det meste som legges ut nå blir solgt, så lenge prisen er riktig. Vi ser også at endel overliggere nå blir solgt uten at prisen er satt ytterligere ned og det underbygger at det er et skifte i positiv retning i Oslo, mener Buraas.

Andre økonominyheter:

Full krangel om Ari Behn-dokumentar
22-åring tjente 40 mill. på fire år
​Million-deal til «Kjetting-Jan» i Mexico