Laget egen TV-antenne

Hadde TV-forbud på cella, men ville følge med på sin egen sak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I varetektcella hadde Fossmo TV-forbud, men de to TV-antennene laget han i smug på beste MacGyver-vis.

TV-forbud

Det var i varetekt i Uppsala Fossmo satt i flere måneder før tiltalen var klar. For at man skulle være sikker på at den pågående etterforskningen ikke skulle bli skadelidende på noen måter, fikk Fossmo TV-forbud. Han hadde heller ikke lov til å lese aviser, ringe eller få besøk.

Men han lurte alle. Fossmo ba om å få lov til å se video på cella, han sa han ville få tida til å gå. Og det fikk han lov til i mai i år.

- Det var av sosiale hensyn han fikk låne TV av meg. Tanken var at han skulle se på videofilmer som fengselet låner ut, sier Kenneth Ågren, avdelingssjef ved politiet i Uppsala. Han lånte også ut en 14-tommer stor TV med video til barnepiken Sara Svensson av samme grunn.

- Han skulle ikke få inn TV-kanaler for det var ingen antenne, fortsetter Ågren.

Fulgte sin egen sak

I mai kunne likevel Fossmo følge den tette mediedekningen av saken sin. 13. mai kom tiltalen og rettergangen i tingretten i Uppsala startet den 18. mai. Helge ville se nyhetssendingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.