Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Laget lydmaleri til TV-serie

Magne Furuholmen og Kjetil Bjerkestrand har gjort det igjen: laget filmmusikk. Første gang var spillefilmen «Ti kniver i hjertet», denne gangen er det NRK-produksjonen «Hotel Oslo». Men de som venter på en ny a-ha-plate, må regne med å vente lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre kvarter av musikken foreligger på CD, mens regissør Karin Julsrud hadde enda mer å velge fra da hun gjorde ferdig TV-serien. Den starter på NRK 1 søndag, og består av fire sammenhengende episoder.

Nysgjerrighet

- Vi fikk fullstendig frie hender, forklarer de to komponistene, som bruker produsentnavnet Timbersound.

- Filmmusikk blir kjedelig når den blir hjelpemusikk. For oss er den mer en fargepalett, et lydmaleri, som stemmer overens med det som skjer i handlingen.

En viktig medhjelper på «Hotel Oslo»-musikken er svenske Freddie Wadling, vokalisten i Fläskkvartetten. Han laget melodier og tekster, som ble spilt inn hjemme hos ham.

Aldri si aldri

«Hotel Oslo» kommer ut på plateselskapet BMG, hvor også Morten Harket holder til. Paul Waaktaar og Savoy har gått til EMI, dermed har alle i a-ha forlatt Warner. Men har de forlatt tanken på mer a-ha?

- Jeg ville ikke ventet på den, men du skal aldri si aldri, er Magne Furuholmens tørre svar på det uunngåelige spørsmålet om en ny plate fra den kanten.

- Men jeg tror egentlig at alle tre vil mene det er spennende å jobbe sammen, med den bagasjen vi har nå. Og skulle vi lage en plate til, er det også fordi vi føler at vi aldri fikk laget den platen vi ville gjøre, sier Furuholmen, som de siste årene har konsentrert seg mest om billedkunst.

- Det har førsteprioritet. Jeg føler ikke at det er noen voldsom utfordring for meg å lage en popplate. Jeg jobber friere som billedkunstner, og noe av den friheten er absolutt til stede i samarbeidet med Kjetil, sier Magne Furuholmen.