Dobbeltdrapet i Kristiansand:

Lagmannsretten: - Sendte nakenbilder til hverandre

Blant de 11 000 meldingene som ble sendt mellom den dobbeltdrapssiktede kvinnen (42) og hennes advokat, var det nakenbilder, mener Lagmannsretten.

FÅR IKKE FORSVARE: Ole Andreas Thrana får fortsatt ikke forsvare den dobbeltdrapsiktede kvinnen fra Kristiansand.. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR IKKE FORSVARE: Ole Andreas Thrana får fortsatt ikke forsvare den dobbeltdrapsiktede kvinnen fra Kristiansand.. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I oktober bestemte Kristiansand tingrett at advokat Ole Andreas Thrana ikke lenger kunne forsvare den 42 år gamle kvinnen som er siktet for to drap i Kristiansand.

Årsaken var at forsvareren har kommunisert intimt med sin klient.

Avgjørelsen om at Thrana ikke lenger skulle representere den drapssiktede, ble anket til lagmannsretten, som nå forkaster anken.

Lagmannsretten viser til kjennelsen fra tingretten hvor det kom fram at Thrana og siktede har sendt i overkant av 11 000 meldinger til hverandre i perioden 10.2.15 - 19.9.17.

«Nakenbilder»

I den åtte sider lange kjennelsen refereres noen av meldingene Thrana og siktede har sendt hverandre.

Her kommer det også fram at det ikke bare er meldinger de to har sendt. Lagmannsretten mener at Thrana og den dobbeldrapssiktede kvinnen har sendt hverandre nakenbilder.

«Som det går frem av meldingene påtalemyndigheten har vist til i sin begjæring så har siktede og advokat Thrana sendt nakenbilder til hverandre», står det i kjennelsen.

Olav Sylte, som representerer den drapssiktede kvinnen, sier til Dagbladet at det ikke stemmer at Thrana har sendt klienten noen nakenbilder.

- Badebilde

- Thrana har sendt ett bilde til klienten mens han var på ferie i Hellas. Bildet ble tatt av en forbipasserende da han løp fra en offentlig strand og ut i sjøen. Det er naturlig at man ikke har så mye klær på seg når man skal bade, men likevel har lagmannsretten klart å tolke at dette er et nakenbilde. Det er feil, sier Sylte til Dagbladet.

Dagbladet har vært i kontakt med Thrana, som også understreker at dette er et badebilde.

- Dette er tatt ut av konteksten det står i. Retten overser at mye av kommunikasjonen også går via telefon, e-post og SMS. Setninger og kommentarer blir stående uten mening når referansene er ukjente, sier Thrana.

Ifølge kjennelsen omtaler Thrana også et bilde som han skal ha mottatt av den drapssiktede kvinnen, der han svarer med å blant annet omtale henne som «sexy».

FORSVARER: Olav Sylte forsvarer nå den 42 år gamle kvinnen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORSVARER: Olav Sylte forsvarer nå den 42 år gamle kvinnen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Han holder fast ved at det ikke har vært noe seksuelt preg over kommunikasjonen, sier Sylte, som også mener at innholdet i samtalene lagmannsretten har lagt fram, er blitt tatt ut av sammenheng og har dermed mistet sin kontekst.

- Ikke inhabilt

- Lagmannsretten legger til grunn de samme habilitetsreglene som om jeg skulle vært dommer i saken. Alle forstår at advokater har et annet forhold til klienter enn hva en dommer kan ha til en siktet i straffesak, sier Thrana til Dagbladet.

Sylte mener også at meldingsutvekslingene mellom advokat Thrana og klienten ikke er tilstrekkelig til at Thrana ikke lenger vurderes som habil.

- Det går en grense for hva som er inhabilt - og dette er ikke inhabilt. Det betyr imidlertid ikke at det ikke var kjempelurt, og er uansett en form for kommunikasjon som ikke ville passet seg i et rettslokale.

En uke før pågripelsen

- Hvordan vil du beskrive relasjonen mellom klienten og Thrana?

- Det er en advokat som har hatt en usedvanlig tett oppfølging av en klient over en rekke år.

- Har det vært et seksuelt forhold mellom de to?

- Nei.

Den siktede kvinnen har ifølge Lagmannsrettens kjennelse sagt at hun kun ønsker Thrana som sin advokat framover. Det medfører ikke riktighet, sier Sylte.

- Hun ønsker oss begge som forsvarere, sier han til Dagbladet, og forteller at de nå vurderer å anke kjennelsen til Høyesterett.

Den siste meldingen mellom Thrana og klienten ble sendt én uke før 42-åringen ble pågrepet og siktet for å ha drept sin far i 2002 og sin tidligere samboer i 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer