Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SOS Rasisme

Lagmannsretten avviste anken i SOS Rasisme-saken

Lagmannsretten mener tingrettens dom i SOS Rasisme-saken er både riktig, grundig og forstandig, og forkaster anken fra de fire som anket.

DØMT: Kjell Gunnar Larsen ble dømt til to års fengsel, hvorav ett år betinget, i SOS Rasisme-saken. Nå har lagmannsretten avvist ankene fra fire involverte. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DØMT: Kjell Gunnar Larsen ble dømt til to års fengsel, hvorav ett år betinget, i SOS Rasisme-saken. Nå har lagmannsretten avvist ankene fra fire involverte. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire av de åtte dømte i saken anket, men nå er alle ankene avvist, skriver Haugesunds Avis.

Lagmannsretten slår fast at Haugaland tingrett både har drøftet grundig og gjort en riktig vurdering av alle de betingelser for fellelse som gjelder både i forhold til medlemsbedrageriet, kursjukset, trygdebedrageriet, forsikringsbedrageriet og Kjell Gunnar Larsens utroskap mot den organisasjonen han ledet.

Daglig leder Kjell Gunnar Larsen ble i Haugaland tingrett i november i fjor dømt til fengsel i to år, hvorav halvannet år betinget, for blant annet grove bedragerier gjennom SOS Rasisme overfor Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) og Barne- og likestillingsdepartementet (BLI).

En 63-åring fra Haugesund ble dømt til fengsel i halvannet år, men ett år og 90 dager av dette ble gjort betinget. I dommen slår tingretten fast at mannen i mange år var Larsens høyre hånd i organisasjonen. Disse to var de eneste som fikk deler av fengselsstraffen gjort ubetinget.

Seks andre tidligere ansatte og tidligere ledere i organisasjonen ble dømt til betingede fengselsstraffer.

(NTB)

Hele Norges coronakart