Lagmannsretten dømte Zedini for konedrap

Hassem Zedini er funnet skyldig i forsettlig drap på sin kone Barbro Zedini. Det fastslår lagmannsretten, som tirsdag avsluttet anken etter drapsdommen i Oslo byrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett har også funnet Hassem Zedini skyldig i tiltalepunktet om å ha skjendet liket, opplyser aktor Harald Strand til NTB.

- Nå er spørsmålet om skyld endelig avgjort. Onsdag behandler lagmannsretten straffeutmåling og spørsmålet om sikring, sier Zedinis forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk til NTB.

Anket 14 års dom

Hassem Zedini ble i mars dømt til 14 års fengsel av Oslo byrett for drapet på kona Barbro Zedini. Aktor ba om 13 års fengsel og fem års sikring. Byretten fant ikke at vilkårene var til stede for sikring, men økte straffen med ett år.

Domfelte anket på stedet, og 6. desember startet Borgarting lagmannsrett behandlingen av ankesaken.

- Avgjørelsen i lagmannsretten falt etter rådslagning i en time og fem minutter, sier aktor Harald Strand til NTB.

Skjendet og dumpet

Barbro Zedini ble 26 år. Hun ble funnet i Gjersjøen i Oppegård 17. mai i fjor, etter at hun ble meldt savnet av mannen og hennes mor og søster 10. mai. Armene var skåret av liket og håret skamklippet, da Barbro ble funnet.

Hennes mann ble pågrepet bare tre dager etter likfunnet, og deretter siktet for drapet.

Indisier og motiv

Ifølge Oslo byretts dom i mars i år, peker en rekke indisier mot ektemannen.

Blant annet viste en mobiltelefonutskrift at Zedini var i nærheten av Gjersjøen på det tidspunktet liket trolig ble dumpet i sjøen.

I bagen med de to avskårne armene, fant politiet en flaske vaskemiddel som kun selges direkte til rengjøringsbyråer. Den dømte har jobbet for et slikt byrå, og en tilsvarende flakse ble funnet under ransaking av Zedinis bolig. Plastsekkene var dessuten tapet igjen med samme type tape som Zedini påviselig hadde kjøpt.

Oslo byrett mente også at ektemannen hadde motiv for å drepe kona. Hun skal ha sagt at hun ville skilles, noe som ville bringe skam over familien. Hassem Zedini har selv benektet dette. Den drepte var magedanserinne, noe som kan være i strid med hva som anses som anstendig i muslimske land, og at dette har kastet skam over familien.

(NTB-Jon Even Andersen)