Lagmannsretten forkaster Krekars varetektsanke

Forkaster mulla Krekars anke i forbindelse med utleveringsbegjæringen fra Italia.

ØKT FARE: Tingretten mente at faren for at Krekar ville flykte økte etter at han fikk den italienske dommen. Foto: NTB Scanpix
ØKT FARE: Tingretten mente at faren for at Krekar ville flykte økte etter at han fikk den italienske dommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Borgarting lagmannsrett forkaster mulla Krekars anke over varetektsfengsling i forbindelse med utleveringsbegjæringen fra Italia.

Det skriver Nettavisen.

- Lagmannsretten er enig med tingretten i at det foreligger skjellig grunn til mistanke mot Ahmad for det forholdet utleveringsbegjæringen bygger på, heter det i kjennelsen.

Najmuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar, ble 17. juli fengslet i fire uker i Oslo tingrett etter at han ble pågrepet av PST.

Begjært utlevert

Det skjedde etter at han to dager tidligere ble dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Italia, uten at han selv var til stede. Pågripelsen kom i påvente av at italienske myndigheter skulle begjære ham utlevert fra Norge.

Tingretten mente faren var økt for at han ville flykte etter han fikk den italienske dommen.

Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling, anket 30. juli Oslo tingretts beslutning. Han mener det ikke er grunnlag for varetektsfengslingen.

Nekter straffskyld

Den italienske påtalemyndigheten mener Krekar leder et terrornettverk kalt Rawti Shax, som skal ha hatt forbindelser til den ytterliggående islamistgruppa IS. De mener også at han skal ha planlagt terror mot en ikke navngitt nasjonalforsamling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer