Lagmannsretten forkastet fengslingsanken til siktede i Kristin-saken

Lagmannsretten mente ikke det forelå fare for bevisforspillelse.

FORKASTET ANKEN: Agder lagmannsrett forkastet anken til den siktede 38-åringen. Foto: Privat
FORKASTET ANKEN: Agder lagmannsrett forkastet anken til den siktede 38-åringen. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagladet): Den 38 år gamle mannen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen i 1999, anket avgjørelsen om refengsling i fire uker fra Larvik tingrett.

Tirsdag ettermiddag melder Vestfold politidistrikt at Agder lagmannsrett har forkastet denne anken. Dette innebærer at den siktede må belage seg på varetektsfengsling minst fram til 2. september.

I pressemeldingen skriver politiet at lagmannsretten i motsetning til tingretten la vekt på at det ikke lenger var grunnlag for å holde siktede i varetekt på bakgrunn av bevisforspillelse.

Likevel fant lagmannsretten at vilkårene for å holde siktede i varetekt på bakgrunn av straffeprosessloven § 172 var oppfylt.

- I denne paragrafen legges det spesielt vekt på om det er egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet dersom den mistenkte er på frifot, i tillegg må det foreligge tilståelse eller andre forhold som i særlig grad styrker mistanken, sier Thomas Kraglund, ifølge pressemeldingen.

Fengsling på bakgrunn av denne paragrafen var politiets subsidiære fengslingspåstand, ifølge Kraglund. Kraglund sa til Dagbladet under fengslingsmøtet i Larvik tingrett 5. august at politiet har som mål å holde den siktede fengslet inntil saken eventuelt kommer opp for domstolen.

Den siktede for drapet på Kristin benekter straffskyld, og stiller seg uforstående til de nye DNA-bevisene funnet på Kristins negler, ifølge hans forsvarer Søren Hellenes.

Politiet arbeider nå med etterforskningen mot den siktede. Gjenopptakelseskommisjonen sier til Aftenposten at saken vil få høyeste prioritet dersom saken kommer på deres bord. Saken må først gjennom Riksadvokaten før den går til kommisjonen.