Lagmannsretten omgjør Klomsæt-dom

- Nedslående og overraskende, sier Klomsæt.

I RETTEN: Sigurd Klomsæt.
Foto: Berit Roald / Scanpix
I RETTEN: Sigurd Klomsæt. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett har omgjort Oslo tingretts frifinnelse av Sigurd Klomsæt for å ha lekket dokumenter fra 22. juli-rettssaken.

- Dette er nedslående og meget overraskende, sier Sigurd Klomsæt i en kommentar til NTB.

- I en sak hvor politiets hovedvitne er tatt i uriktig forklaring på vesentlige punkter, hvor sikkerhetsopplegget er beskrevet som katastrofalt og hvor flere vitner hevder at det umulig kan være jeg som har gjort dette, har retten ikke engang funnet at det er «rimelig tvil», mener han.

Klomsæt mener det nå er opp til pressen og til redaktørene i de seks mediene som publiserte bildene, å se hva dette betyr for kildevernet.

- Det er åpenbart at pressen her har blitt lurt og latt seg misbruke. En verner nå en uredelig kilde, samtidig som en ser på at et justismord finner sted. Jeg vil innstendig oppfordre mediene til å gjøre en ny vurdering av hvilken informasjon de kan gi retten. De kan fortsatt avkrefte meg som mulig kilde, uten å peke på deres egentlige kilde, sier Sigurd Klomsæt.

Det ble nylig kjent at riksadvokat Tor-Aksel Busch mener det grovt uforstandig og kvalifisert klanderverdig av politiet å ikke levere inn telefondataene de hentet ut fra Klomsæts mobiltelefon i etterforskningen.

(NTB)