Lagmannsretten opprettholder narkosmuglerdom

Agder lagmannsrett opprettholder enstemmig dommen mot en 49 år gammel mann som ble dømt til 14 års fengsel for narkotikasmugling i Larvik tingrett i februar i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tønsberg (NTB): Mannen anket den første delen av den todelte dommen til lagmannsretten. Denne gjaldt smugling av 20 kilo heroin fra Rotterdam til Norge. Den andre delen gjaldt smugling av 12 kilo hasj.

I juni i fjor tok han ferja Superspeed fra Hirtshals til Larvik med heroinpartiet skjult i et spesialbygd rom i gulvet på sin Citroën Xantia personbil. Han ble tatt i en tollkontroll klokka 2 om natten.

49-åringen har forklart at han var sikker på at det var hasj han innførte, og at han aldri ville ha påtatt seg et oppdrag om å smugle heroin. Han skulle få 15.000 euro for jobben og få dekket utgifter i forbindelse med oppdraget.

I februar/mars året før prøvde han på et lignende smuglingsforsøk, da med 12 kilo hasj skjult i den samme bilen.

Ankeforhandlingen ble holdt i Tønsberg 17. til 19. juni. Tiltalte møtte sammen med sin forsvarer Trygve Staff og avga forklaring. Han erkjente seg ikke skyldig etter tiltalen om heroinsmugling.

Mannen er domfelt tre ganger i Kiel for vinnings- og voldsforbrytelser. I 1997 dømte Agder lagmannsrett ham til fengsel i 5 år og 6 måneder for medvirkning i en grov narkotikaforbrytelse.

Konstituert statsadvokat Håvard Kalvåg ved Vestfold og Telemark statsadvokatembeter representerte påtalemyndigheten i saken. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer