Lagmannsretten vil løslate terrorsiktede David Jakobsen

Ikke fare for at han skal ødelegge bevis, mener retten.

KAN BLI LØSLATT: Det er ikke lenger grunnlag for å holde David Jakobsen (t.v.) fengslet, ifølge lagmannsretten. Forsvarer Kjell T. Dahl er glad for avgjørelsen.
KAN BLI LØSLATT: Det er ikke lenger grunnlag for å holde David Jakobsen (t.v.) fengslet, ifølge lagmannsretten. Forsvarer Kjell T. Dahl er glad for avgjørelsen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Borgarting lagmannsrett besluttet i dag at terrorsiktede David Jakobsen skal løslates fra varetekt.

PST anket kjennelsen umiddelbart, og Jakobsen blir derfor ikke sluppet ut av fengsel i dag.

- Viktig I kjennelsen slår retten fast at det ikke foreligger unndragelsesfare og at det ikke er sannsynlig at Jakobsen kan forspille bevis om han løslates.

- Dette er selvsagt en veldig viktig kjennelse for Jakobsen siden han blir besluttet løslatt, men min oppfatning er at PSTs sak mot ham med dette også er svekket, sier advokat Kjell T. Dahl, Jakobsens forsvarer, til Dagbladet.

Han opplyser at lagmannsretten har varslet at det blir begjært oppsettende virkning fra PSTs side. Det vil i så fall innebære at Jakobsen blir sittende fengslet inntil det er tatt stilling til påtalemyndighetens anke.

31-åringen er sammen med Mikael Davud (39) og Shawan Sadek Saeed Bujak (37) siktet for å ha inngått et terrorforbund, med sikte på å utføre et angrep i Norge eller utlandet med sprengstoff basert på hydrogenperoksid.

PST-informant Jakobsen var forut for pågripelsene  PSTs informant, men ble likevel siktet for terrorplanleggingen han skal ha deltatt i før han startet samarbeidet med politiet.

Usbekeren kjøpte flasker med hydrogenperoksid i falskt navn, på oppdrag fra Davud, men nekter for kjennskap til terrorplanleggingen.

Ifølge tilståelsen til siktede Bujak planla han og Davud bombeangrep mot Jyllandsposten i Danmark og å skaffe våpen for å skyte Muhammed-tegner Kurt Westergaard. Davud har på sin side hevdet at han helt på egen hånd planla et stort bombeangrep mot den kinesiske ambassaden i Oslo.

Politiets sikkerhetstjeneste fester imidlertid ikke lit til Davuds ambassade-historie, og jobber ut fra at det er Bujaks forklaring som er den riktige.