LEGGER FRAM TELEFONBEVIS: Anette Seip fra Kripos legger i dag fram mobilbevisene mot den tiltalte overlegen i Hedemarken tingrett. Foto: Arnhild Aass Kristiansen / Dagbladet
LEGGER FRAM TELEFONBEVIS: Anette Seip fra Kripos legger i dag fram mobilbevisene mot den tiltalte overlegen i Hedemarken tingrett. Foto: Arnhild Aass Kristiansen / DagbladetVis mer

- Lagret flere av jentene som «horer»

Og noen av mennene ble av den tiltalte overlegen (39) lagret med dollartegn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Politioverbetjent Anette Seip fra Kripos går i Hedemaken tingrett i dag gjennom mobiltelefonene og simkortene som er beslaglagt hjemme hos eller på arbeidsplassen til den tiltalte helikopterlegen (39).

Totalt er det beslaglagt elleve mobiltelefoner og 16 simkort.

Lagret med alder Seip informerte om at politiet definerer tre av mobiltelefonene som «gjerningsmannstelefoner».

På disse tre telefonnumrene er det lagret til sammen 536 unike telefonnummer, eller kontakter.

- Bruken av ordet hore går igjen. Det er flere av jentene på telefonboklista som er lagret som hore, sa Seip.

I tillegg er det ofte lagret et stedsnavn, og et tall etter navnet til jentene, opplyste hun videre.

- Vi tror tallet symboliserer alder. Det er lagret 268 jentenavn og et tall mindre enn 16. Det er lagret 23 jentenavn og et tall over 16, og det er lagret 78 jentenavn uten tall, sa Seip.

I tillegg fant politiet 123 mannlige navn på lista.

- Etter flere av herrenavnene er det lagret et dollartegn, sa Seip.

Kvittering i sekk Den første av de tre «gjerningsmannstelefonene»  ble brukt i perioden 2004 - 2007, opplyste Seip. Den ble kjøpt på Elverum i 2004, i et falsk navn.

- Kvitteringen ble funnet bak en trevegg i en sekk i garasjen til den tiltalte legen, opplyste Seip.

Politiet har funnet ut at det er blitt brukt tre forskjellige simkort i telefonen.

- Alle har vært Netcom kontantkort, alle er brukt  enten under falsk identitet eller så foreligger det ingen personopplysninger. To av nummere er omhandlet i denne saken, sa Seip.

Demontert og pakket inn i folie Den andre «gjerningsmannstelefonen» - ble brukt i perioden 2006 til 2009.  Den ble funnet i tiltaltes garasje, sammen med ett simkort. Denne mobilen var også kjøpt under falsk id, ifølge Seip.  Kvitteringen ble beslaglagt på tiltaltes arbeidsplass.

- På denne telefonen er det blitt brukt til sammen fire simkort fra Netcom. Alle er brukt under falsk identitet, og alle numrene er omhandlet i en eller flere saker, sa Seip.

AKTOR: I dag går politiet gjennom telefonbevisene i saken mot den tiltalte overlegen (39). Her er aktor i saken,  Arne Ingvald Dymbe. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
AKTOR: I dag går politiet gjennom telefonbevisene i saken mot den tiltalte overlegen (39). Her er aktor i saken, Arne Ingvald Dymbe. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Den siste «gjerningsmannstelefonen» ble funnet på loftet i boligen til den tiltalte 39-åringen.

- Den var demontert og pakket inn i folie, sa Seip.

Falsk id Politiet har sikret 217 bilder og 81 videoer fra denne telefonen. Av disse er ikke alle personer identifisert, men mange av de fornærmede er i dette materialet. Det er flere bilder av jenter som ikke er identifisert eller omhandlet i saken, så Seip.

Totalt har politiet sikret 914 sms fra mobilen, både mottatte og sendte.

 - I denne mobilen er det blitt brukt 7 ulike sim-kort, alle opprettet i falsk navn, eller er uten personopplysninger. 6 av numrene er involvert i saker, sa Seip.

- Fant telefonene I sin forklaring i går hevdet 39-åringen at han fant fire mobiltelefoner i 2008, i en gammel jernbanevogn som sto på Tjuvholmen i Oslo.

- Jeg fant på et tidspunkt en plastpost med flere telefoner. På disse fant jeg en rekke bilder av jenter og menn. Ut fra informasjonen på telefonen forsto jeg at det hadde foregått utpressing av menn. Det var sikkert en dårlig idé, men jeg tenkte at jeg ville prøve å fortsette litt i samme stilen, sier han, og innrømmet.

- Bildematerialet av en rekke unge jenter som jeg fant, har jeg siden brukt i forsøk på å presse menn.