Lagretten opphever tvangsbosettingen av Krekar

Kan slippe Kyrksæterøra-tur. Retten gir regjeringen kraftig kritikk.

MA KANSKJE IKKE TIL KYRKSÆTERØRA: Borgarting lagmannsrett har opphevet tingrettens avgjørelse, og Mulla Krekar kan med det slippe flytting til Kyrksæterøra. 
Foto: Anita Arntzen
MA KANSKJE IKKE TIL KYRKSÆTERØRA: Borgarting lagmannsrett har opphevet tingrettens avgjørelse, og Mulla Krekar kan med det slippe flytting til Kyrksæterøra. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Borgarting lagmannsrett opphever politiets vedtak om å tvangsbosette mulla Krekar på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag, skriver VG.

Lagmannsretten mener det er begått saksbehandlingsfeil, og at justisdepartementet instruerte politiet i saken uten at de hadde kompetanse til det. Tingretten mente dette ikke var bevist, men lagmannsretten konkluderer altså motsatt.

Retten legger vekt på at politidirektoratet i en pressemelding presiserte at instruksen gjaldt Krekar.

- I pålegget er det ikke vist til instruksen. Det er imidlertid klart at pålegget etter sitt innhold ligger innenfor det påtenkte virkningsområdet for den uhjemlede instruks en, og at Oslo politidistrikt var kjent med instruksen da pålegget ble gitt. Etter lagmannsrettens oppfatning må det anses som en saksbehandlingsfeil som hefter også ved pålegget, at departementet instruerte uten å ha kompetanse til det, heter det i avgjørelsen.

Krekar-forsvarer Brynjar Meling er naturlig nok godt fornøyd med at lagmannsrettens avgjørelse.

- Det er en grundig og god avgjørelse, som er vel så viktig for  Norge som rettsstat som for Mullar Krekar, sier Meling til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer