LAGRING ULOVLIG: Lagring av nakenbilder av mindreårige er forbudt, også fra Snapchat. Nå advarer politiet mot langtidsvirkninger for ungdom som lar seg friste.  IIlustrasjonsfoto: Marianne Løvland, NTB Scanpix.
LAGRING ULOVLIG: Lagring av nakenbilder av mindreårige er forbudt, også fra Snapchat. Nå advarer politiet mot langtidsvirkninger for ungdom som lar seg friste.  IIlustrasjonsfoto: Marianne Løvland, NTB Scanpix.Vis mer

Lagring av nakenbilder stemples som sedelighetsforbrytelse

Politiet advarer mot Snapchat-fristelse- 17-åring straffet for å lagre 11 nakenbilder av mindreårige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 17 år gammel gutt fra Troms har fått en bot på 7.000 kroner etter at han tok vare på nakenbilder han fikk på Snapchat.

Gutten hadde elleve bilder og fire videofiler av mindreårige jenter og gutter i seksualiserte sammenhenger på sin harddisk, melder NRK.

- Mange synes det er spennende med slike bilder, men det er altså ulovlig når de som er avbildet, er under 16 år, sier politiadvokat Marie Lygre ved Lenvik lensmannskontor.

Sedelighetsforbrytelse

Hun sier det er ulovlig å ta vare på slike bilder, og at man får straff når det blir oppdaget.

- Men det alvorligste er jo at dette vil følge ham i årene som kommer. At han har fått straff for en sedelighetsforbrytelse, vil jo vises på framtidige politiattester, sier Lygre.

Gutten har vedtatt forelegget på 7.000 kroner.

120 dagers ubetinget fengsel

I forrige uke ble en 21 år gammel mann fra Hedmark i Eidsivating lagmannsrett dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for blant annet å ha lastet ned og delt over 35.000 bilder.

Bildene, som var publisert uten samtykke fra dem som var avbildet, stammet blant annet fra Snapchat.

I dommen understreket lagmannsretten alvoret i å lete opp og publisere, og i tillegg identifisere og katalogisere intime bilder av unge jenter, selv om jentene i utgangspunktet sendte inn bildene frivillig.

(NTB).