Lagring av nakenbilder stemples som sedelighetsforbrytelse

Politiet advarer mot Snapchat-fristelse- 17-åring straffet for å lagre 11 nakenbilder av mindreårige.

LAGRING ULOVLIG: Lagring av nakenbilder av mindreårige er forbudt, også fra Snapchat. Nå advarer politiet mot langtidsvirkninger for ungdom som lar seg friste.  IIlustrasjonsfoto: Marianne Løvland, NTB Scanpix.
LAGRING ULOVLIG: Lagring av nakenbilder av mindreårige er forbudt, også fra Snapchat. Nå advarer politiet mot langtidsvirkninger for ungdom som lar seg friste.  IIlustrasjonsfoto: Marianne Løvland, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 17 år gammel gutt fra Troms har fått en bot på 7.000 kroner etter at han tok vare på nakenbilder han fikk på Snapchat.

Gutten hadde elleve bilder og fire videofiler av mindreårige jenter og gutter i seksualiserte sammenhenger på sin harddisk, melder NRK.

- Mange synes det er spennende med slike bilder, men det er altså ulovlig når de som er avbildet, er under 16 år, sier politiadvokat Marie Lygre ved Lenvik lensmannskontor.

Sedelighetsforbrytelse

Hun sier det er ulovlig å ta vare på slike bilder, og at man får straff når det blir oppdaget.

- Men det alvorligste er jo at dette vil følge ham i årene som kommer. At han har fått straff for en sedelighetsforbrytelse, vil jo vises på framtidige politiattester, sier Lygre.

Gutten har vedtatt forelegget på 7.000 kroner.

120 dagers ubetinget fengsel

I forrige uke ble en 21 år gammel mann fra Hedmark i Eidsivating lagmannsrett dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for blant annet å ha lastet ned og delt over 35.000 bilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer