Lagt i bakken av syv t-banekontrollører

17-årige Martin Pedersen ble klemt opp mot et gjerde på Majorstua stasjon, og holdt fast av syv t-banekontrollører i ti til femten minutter. - Svært brutalt, sier vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

REDD: Morten Pedersen (17) ble redd etter det brutale møtet med t-banekontrollørene. Han vurderer nå å anmelde forholdet.


SJOKKERT: Elisabeth Tvedte (32) var vitne til det som skjedde på Majorstua syaasjon. Hun er sjokkert over oppførselen til kontrollørene.

Martin Pedersen ble tatt uten gyldig billett i kontroll. To ganger har Oslo byrett i høst fastslått at Oslo Sporveiers kontrollører ikke kan pågripe eller holde igjen passasjerer som ikke har gyldig billett. Uten virkning.


SJOKKERT: Elisabeth Tvedte (32) var vitne til det som skjedde på Majorstua syaasjon. Hun er sjokkert over oppførselen til kontrollørene.

Holdt i bakken


Da Pedersen skulle til å gå av vognen fordi han ikke ville vedta forelegget, ble han omringet av syv til ni kontrollører. I følge vitner dro de ham ut av vognen, og tvang ham opp til et gittergjerde på stasjonsområdet. Der ble han holdt hardt fast i ti til femten minutter. Flere vitner sto skrekkslagne og så på «kontrollen».
- De dro meg ned i bakken, og holdt meg fast i omtrent ti minutter, forteller Morten Pedersen- - Det er det verste jeg har opplevd, sier Martin Pedersen. Han er tydelig preget av stuasjonen når Dagbladet :på nettet møter ham på stasjonen. Han hakker tenner, ansiktet hans er rødflammet, og hånden hans er hoven og rød. En patrulje fra Oslos politikammer avhører ham.

Skjelven


Pedersen var på vei til sin fars arbeidsplass etter skoletid, da han valgte å ikke godta Sporveienes bot. Det skulle han aldri ha gjort.
- Da de hadde holdt meg en stund, prøvde jeg å finne fram en billett som jeg trodde var gyldig. Da holdt de meg bare enda hardere.
- Ble du redd?
- Ja, herregud, jeg er helt skjelven enda jeg.
- Hva gjør du nå?
- Jeg vurderer å anmelde dette, sier Pedersen.

- De brukte vold


Elisabeth Tvedte (32) så det som skjedde på stasjonen.
- De bendte ham opp mot jerngitteret. Han skiftet farge i ansiktet og begynte å gråte. De brukte vold mot gutten. Det var åpenbart at han hadde store smerter. Det var svært brutalt, sier Tvedt, som var et av flere vitner som kontaktet politiet da det viste seg at t-banekontrollørene ikke slapp 17-åringen.
Marianne Heggen (18) og Hanne Lyfjell (17) var også vitner til opptrinnet. De var inne i t-banevognen da kontrollørene kom på. De er opprørt over det de så.
- Først snakket han med en av kontrollørene. Etterpå kom det flere, og så begynte de å dra ham ut av vognen. Det oppstod kaos foran dørene. Folk kom seg ikke av, og barn ble dyttet hit og dit, sier de to vitnene.

Markedsdirektør Kirsti Nøst i Oslo Sporveier kjenner ikke den konkrete episoden, men insisterer på at kontrollørene har lov til å holde igjen folk.

- Men det er selvsagt ikke lov å herje med folk, og legge dem i bakken, sier hun.
I følge Oslo Politikammer har det ikke kommet inn en anmeldelse fra Pedersen.