- Lagt i bakken og satt på glattcelle i bare truse og topp. Fikk ingen forklaring på hvorfor de ble pågrepet

«Det er mange nigerianere som selger narkotika her.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Jeg har vondt! Dere gjør meg vondt!» skrek Nobuhle Mbilase Enyam i smerte da politiet la henne i bakken på Grønland i Oslo 8. juli.

Helsearbeideren er kronisk skadd i ryggen, og smerten bredte seg gjennom kroppen hennes idet håndjernene ble strammet rundt håndleddene hennes. Flere politifolk holdt henne nede, både i overkroppen og på beina, ifølge videoen filmet på stedet.

Eks-mannen Jean Felicien Enyam står ved siden av, også han i håndjern.

- Rasistisk - Det som skjedde den kvelden, minner meg om tilstandene hjemme i Sør-Afrika. Jeg trodde aldri noe sånt kunne skje her i Norge, sier Enyam til Dagbladet.

Se den dramatiske pågripelsen i videoen i denne saken.

«Hva gjelder kontrollen? Er det noe mistenkelig som gjør at vi må kontrolleres?, gjengir Felicien at de to spurte politibetjentene.

- «Nei, det er rutinekontoll, det er masse narkotika her - vi kontrollerer fordi det er mange nigerianere som selger narkotika her», svarte politibetjenten ifølge de to.

De trodde ikke det de hørte, forteller de til Dagbladet. De to innrømmer at de på bakgrunn av politiets begrunnelse nektet å samarbeide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer