Lagt i jern

TRØNDELAG (Dagbladet): - Vi trakasseres fordi vi er tatere, sier Karl Juliussen fra Levanger. I forrige måned ble han og kona lagt i jern av politiet i Rissa. Paret besøkte stedet for å selge dyner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Rafto-prisen en anerkjennelse

- For oss er det ikke noe poeng i å dra rundt i bil, drive med svindel og bli arrestert. Det eneste vi ønsker, er å klare oss sjøl. Vi vil ikke inn i systemet som klienter, sier paret. Begge ønsker å flytte fra Levanger, etter at de ble lagt i jern av politiet i Rissa. Selv om de ikke hadde begått tyverier, ifølge politiet. Kona tør ikke stå fram, hun er redd dattera skal bli mobbet. Karl står fram. For det de opplevde i begynnelsen av september i år har gjort dem skremt.

- Vi hadde vært innom seks- sju steder. Ved hvert hus vi besøkte, presenterte jeg meg med førerkort og handelsbevis, og spurte folk om de ville kjøpe dyner. Ville de ikke, dro vi videre, sier Karl Juliussen.

Ble skremt

- Karl plagdes med brystsmerter, så vi dro ned til legesenteret, forteller Karls kone.

Men noen eldre hadde åpenbart blitt skremt av det reisende ekteparets blotte nærvær, og ringt nødnummeret til politiet.

Lensmannen har seinere bekreftet at paret ikke hadde stjålet noe, men la til i et avisintervju at man måtte være skeptisk dersom fremmede ba om tabletter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer