Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lagt inn på sykehus uten at foreldrene visste det

Ett av barna som ble funnet i senga til den overgrepssiktede nordmannen (45) i Gambia.

SEKS BARN: Den overgrepssiktede nordmannen levde deler av året i Gambia og ble funnet med seks barn på rommet i huset han bodde i søndag 26. desember. Foto: Privat
SEKS BARN: Den overgrepssiktede nordmannen levde deler av året i Gambia og ble funnet med seks barn på rommet i huset han bodde i søndag 26. desember. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUFUT (Dagbladet): Politi- etterforskningen av nordmannen som er arrestert i Gambia er blitt noe forsinket, da politiet ikke har fått snakke med ett av de angivelige ofrene i saken der nordmannen skal ha misbrukt seks gambiske småbarn seksuelt. Den lille gutten ligger fortsatt på sykehus.

Guttens familie har ingen anelse om hvorfor politiet har lagt inn gutten på sykehuset i den gambiske hovedstaden.

- Vi visste ikke en gang at han ble lagt inn, sier en bekymret representant for familien til Dagbladet. Familien håper sykehusoppholdet ikke er knyttet til overgrepssaken.

Familien har ikke vært og besøkt gutten på sykehuset.

- Det kan være malaria, insektbitt eller noe annet. Gutten vår ble lagt inn på sykehus uten at vi ante noen ting, sier han.

Det var søndag 26. desember at politiet slo til mot huset familien delte med den overgrepsdømte, norske 45-åringen i Brufut, omkring tre mil fra Banjul.

Da skal 45-åringen fra Telemark ha ligget i senga med seks mindreårige, gambiske barn. Gutten, som er ett av to barn bosatt i huset som var til stede i nordmannens seng, ble da tatt med av politiet og innlagt på sykehus.

Familien opplyser til Dagbladet at de ikke var hjemme under aksjonen, og at de derfor ikke ante noe før de kom hjem og fant gutten og nordmannen borte.

- Politiet har senere fortalt oss at de handlet i en sak som var startet i Norge, sier familierepresentanten.

Dette stemmer at norsk politi tipset gambisk Interpol om mannen, som også er siktet for overgrep mot en mindreårig gutt i Norge.
Rettssaken vil likevel etter all sannsynlighet starte denne uken.

- Den vil trolig starte torsdag eller fredag, sier politiets informasjonssjef Suleyman Secka.

Nordmannens norske advokat, Sigurd Klomsæt, ankommer den gambiske hovedstaden Banjul i kveld.

FAR: Dette er faren til fire av guttene som ble funnet sammen med den nå pedofilisiktede nordmannen i Gambia. Gutten bakerst, nummer tre fra venstre, ble angivelig funnet på rommet til nordmannen. Foto: Torgeir Krokfjord
FAR: Dette er faren til fire av guttene som ble funnet sammen med den nå pedofilisiktede nordmannen i Gambia. Gutten bakerst, nummer tre fra venstre, ble angivelig funnet på rommet til nordmannen. Foto: Torgeir Krokfjord Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!