VURDERER ALTERNATIVENE: Justis- og beredskapminister Anders Anundsen vil vurdere andre steder enn Alnabru som hoverkvarter for politiets beredskapssenter. Foto: Johannes Worsøe Berg
VURDERER ALTERNATIVENE: Justis- og beredskapminister Anders Anundsen vil vurdere andre steder enn Alnabru som hoverkvarter for politiets beredskapssenter. Foto: Johannes Worsøe BergVis mer

Lahaugmoen kan bli nytt beredskapssenter

Alnabru kan bli vraket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nedlagte militærleiren Lahaugmoen ved Gjelleråsen i Skedsmo lanseres nå som nytt beredskapssenter for politiet.

Alnabru kan bli vraket på grunn av kostnader og størrelse, skriver VG.

Den aktuelle tomten på Alnabru ligger på kvikkleiregrunn og kan vise seg både å være for liten, for kostbar å sikre og utbygge, og ta lengre tid enn antatt å fullføre.

Arealbehovet har allerede økt med 70 prosent etter at Faremo i fjor presenterte planene. Da skulle Alnabru, etter planen, stå ferdig innen fem år og koste én milliard kroner.

Derfor lanseres Lahaugmoen - like utenfor Oslos grenser som et alternativ. Dette prosjektet har også Frp tidligere gått sterkt inn for.

Tilhengerne mener området har alt som skal til for å oppfylle kravene til et beredskapssenter for politiet og samtrening med de andre nødetatene.

- Det aller viktigste argumentet for å falle ned på Lahaugmoen er tempoet. Her kan et beredskapssenter tas i bruk innen 12 til 14 måneder, sier ordfører i Skedsmo, Ole Jacob Flæten til VG.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) mener hans forgjenger ikke gjorde et godt nok arbeid da Alnabru ble vedtatt som beredskapssenter, og derfor er han klar for å se på om andre steder kan være bedre egnet.

- For ikke å tape tid, har jeg derfor bedt om at vi samtidig utreder andre alternativer, sier Anundsen.

(NTB)