HYLLET: President John F. Kennedy og kona Jacqueline ble tatt imot av et entusiastisk publikum på flyplassen i Dallas bare noen timer før attentatet. Foto: AP / NTB Scanpix
HYLLET: President John F. Kennedy og kona Jacqueline ble tatt imot av et entusiastisk publikum på flyplassen i Dallas bare noen timer før attentatet. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Lahlum om Kennedy-drapet: - Oswald handlet neppe alene

Forfatter Hans Olav Lahlum tror heller ikke at drapsmannen Lee Harvey Oswald handlet alene. - Verden kunne sett helt annerledes ut hvis Kennedy ikke hadde blitt drept, sier Lahlum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

51 år etter et av verdens mest omtalte mord, klarer amerikanerne fremdeles ikke å slå seg til ro med at Lee Harvey Oswald (24) ene og alene var president John F. Kennedys drapsmann.

22. november 1963 er datoen for et av de mest makabre og mest veldokumenterte politiske attentatene i moderne historie. Den amerikanske presidenten fikk halve hodet splintret og skutt i stykker, truffet av en snikmorders kule. Det var dagen da drømmene døde.For mange står skuddene i Dallas som selve symbolet på de ondes seier over de gode, noe som trolig er årsaken til at så mange dveler ved denne hendelsen. Den sympatiske og visjonære Kennedy og hans vinnende vesen og karismatiske tv-fremtreden, gjorde ham til en høyt elsket leder for mange amerikanere. 46-åringen var minst like populær i Europa, og den tragiske sorgen mange følte da han brutalt ble drept mens han var på velgerjakt i Dallas, var bunnløs og ekte. Også her hjemme.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn