OVERRASKET:  Hans Olav Lahlum deltar på to valgvaker i Oslo torsdag og natt til fredag Han er overrasket over valgdagsmålingen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OVERRASKET: Hans Olav Lahlum deltar på to valgvaker i Oslo torsdag og natt til fredag Han er overrasket over valgdagsmålingen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Lahlum tviler på flertall for dagens regjering

Og er overrasket over valgdagsmålingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historiker Hans Olav Lahlum sier han er overrasket over valgdagsmålingen fra Storbritannia. Han tror det mest sannsynlige scenarioet er at dagens regjeringspartier ikke får flertall.

BBC, ITV og Skys valgdagsmåling gir De konservative og Liberaldemokratene et hårfint flertall med 326 av Underhusets 650 seter.

- Det ser ut til at De konservative blir større en Labour, men jeg tror ikke de blir så store som i denne målingen. Da blir spørsmålet om de har flertall med Liberaldemokratene og eventuelt med UKIP. Har de ikke det, blir det krevende, sier Lahlum til NTB.

Han sier at valgdagsmålingen er veldig usikker og understreker at det er for tidlig å kåre en vinner.

- Vi kan fort få en situasjon der De konservative blir klart størst, men der de og deres støttespillere er i mindretall. Da blir spørsmålet om Labour kan danne regjering, selv om de er klart slått av De konservative. Det er kanskje det mest sannsynlige scenarioet, sier Lahlum.

(NTB)