OSLO, NOR 20141031.
Sjakkspiller og entusiast Hans Olav Lahlum rådet Carlsen til å spille i Sotsji. På tross av sin motstand mot Sotsji som arrangør av sjakk-VM, mener Lahlum at det var klokt av Magnus Carlsen å stille til kamp mot Vishy Anand.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OSLO, NOR 20141031. Sjakkspiller og entusiast Hans Olav Lahlum rådet Carlsen til å spille i Sotsji. På tross av sin motstand mot Sotsji som arrangør av sjakk-VM, mener Lahlum at det var klokt av Magnus Carlsen å stille til kamp mot Vishy Anand. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Hans Olav Lahlum sikter seg inn på førsteplassen for Oppland SV

Lahlum vil bli stortingsmann

Har vært aktiv i SV i en årrekke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatter, historiker og sjakkekspert Hans Olav Lahlum tar sikte på å bli nominert som Oppland SVs førstekandidat til stortingsvalget.

Det bekrefter leder av nominasjonskomiteen i Oppland SV, Inga Norderhus, overfor Klassekampen. Komiteen er midt i prosessen med å sette sammen utkastet til stortingsliste.

En annen kandidat som har meldt interesse for førsteplassen, er Kjetil Bjørklund, som representerte Oppland SV på Stortinget mellom 2001 og 2005.

Lahlum, som selv har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere, har vært aktiv i SV i en årrekke, men aldri sittet på Stortinget.

Sjakkeksperten, krimforfatteren og historikeren har blant annet vært fylkesleder i Oppland, landsstyremedlem og medlem av SVs prinsipprogramkomité. I 2007 ble han nominert til femteplassen på Oppland SVs liste til fylkestingsvalget, og i 2012 var han tredjekandidat til stortingsvalget i 2013.

Hvem som til slutt står øverst på SV-lista i Oppland, avgjøres av nominasjonsmøtet 26. november. Oppland SV har i denne stortingsperioden ingen representanter på Stortinget.

(NTB)