Lahnstein: - Bondevik trenger ro og hvile

- Statsminister Kjell Magne Bondevik trenger ro og hvile, sier fungerende statsminister Anne Enger Lahnstein. Hun vil ikke si om Bondeviks sykmelding blir forlenget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag blir det klart om Kjell Magne Bondevik får en ny sykmelding. Før legen har gjort sin vurdering, vil ikke den fungerende statsministeren spekulere i Bondeviks helsetilstand. Statsministerens kontor vil søndag sende ut en pressemelding om Bondeviks helse.

- Det er legen som bestemmer innholdet og om Bondevik fortsatt skal være sykmeldt. Jeg har ikke snakket med Bondevik, og kan heller ikke si noe om helsetilstanden er blitt bedre, sier Lahnstein til NTB.

«Savner sjefen»

Hun understreker at Kjell Magne Bondevik trenger å ta det med ro, slik at han kan komme tilbake i god form.

- Jeg håper at han er tilbake så raskt som mulig. Det er et stort ansvar som ligger på regjeringskollegiet og vi savner vår sjef, sier hun.

Hun sier arbeidet med statsbudsjettet går etter planen.

- Vi arbeider hardt med denne krevende oppgaven, men vi er i rute. Jeg håper dette er en melding som statsministeren vil sette pris på, sier Anne Enger Lahnstein.

Smiler av avisoppslag

Førstesideoppslaget i VG lørdag slår fast at foreldrene hennes er bekymret for den fungerende statsministeren. Artikkelen er bygget på et intervju i avisen Øvre Smaalenene, hvor Aslaug og Knut Enger uttaler at datteren er for kontroversiell, og at de håper hun slipper å være statsminister lenge. Anne Enger Lahnstein selv bare flirer av VG.

- Joda, jeg har registret oppslaget, men har ingen kommentar til det, ler hun muntert, og legger til at hun selv synes det går greit å fungere som regjeringssjef.