Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lahnstein: Mangler spillerom

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sp-lederen har investert alle partiaksjene fra EU-kampen i sentrumsprosjektet og i statsminister Kjell Magne Bondevik. Som regjeringens mest markante agitator for en ny politisk kurs og blokkuavhengighet, har hun også minst spillerom av alle.

  • Hun har framfor noen radikalisert Senterpartiet, og kan ikke nok en gang overleve på Carl I. Hagens fang.
  • Dersom regjeringen blir nødt til å inngå en mer varig allianse med Høyre og Frp har Sp falt tilbake til gamle synder, og må se seg om etter en ny, pragmatisk leder.
  • Sp har vedvarende lav oppslutning. Partiet makter ikke å få kreditt for regjeringens politikk.
  • Partiet står foran en brutal kommunevalgkamp, og vil trolig oppleve et ordfører-ras av dimensjoner.
  • Kontantstøtten, som så langt er gjort til et hellig prinsipp, har lav oppslutning blant Sp's tillitsmannskorps - og hos Anne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling