Lahnstein mobiliserer til ny EU-kamp

LØRENSKOG (Dagbladet): Anne Enger Lahnstein maner nå sine tropper til å øke EU-beredskapen igjen. Men ifølge Lahnstein er det uaktuelt å ofre regjeringssamarbeidet for å være drivkraft i en ny EU-kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den avtroppende Sp-lederen mener det ikke er noen motsetning mellom å sitte i regjering og å drive EU-kamp.

- Vi må i alle fall ha alternativet klart for oss. Jeg tror ikke EU-saken er tjent med en Jagland-regjering med støtte fra Høyre. Sp kan godt sitte i regjering og drive EU-kamp, sier Lahnstein .

Ruster opp

Lahnstein mener partiorganisasjonen nå må ruste opp EU-kunnskapen. Hun vil at hvert fylkeslag skal utpeke en person med EU som spesialansvar.

Forslaget må oppfattes som mobilisering til en ny EU-kamp.

- Vi vet hvor viktig kunnskap var i 1994. I dag verserer mye overflatisk kunnskap, ikke minst om euroens betydning. Den er blitt feiret med blå ballonger, men er den så vellykket? Selvfølgelig tar regjeringen euroen på alvor og forholder seg til den. Men at euroen vil skape stabilitet i Norge, er for lettvint å si. Her er det viktig med utredning og kunnskap, sier Lahnstein.

Lahnstein ser ikke bort fra at EU-saken vil prege kommunevalgkampen seinere i år.

- Gro tar feil

I går sa tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland at hun tror det er et tidsspørsmål før Senterpartiet går ut av regjeringen. Ifølge Sp-lederen vil Gro ikke bli sannspådd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer