Lai (15) får endelig fjernet svulst

Utveksten veier sju kilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I tolv år har svulsten vokst fra femten år gamle Lai Thi Daos hode. Mens kulen vokser seg stadig større stanset den vietnamesiske jentas egen vekst da hun var åtte. Den sju kilo tunge svulsten har hemmet kroppens utvikling. 

- Vi ser disse i USA, men da er de på størelse med klinkekuler eller golfballer, sier kirurg Robert Marx ved Universitetet i Miami/Jackson Memorial Medical Center til ABC News.

Tirsdag i neste uke skal en gruppe leger ved senteret fjerne svulsten som begynte som en cyste på tunga til den lille jenta. Ifølge Marx ville svulsten tatt livet av Lai om den hadde fått fortsette å vokse.

- Hvis vi ikke hadde tatt denne svulsten i tide, ville den ha tettet luftveiene hennes, sier Marx.

Da tre år gamle Lai hadde en cyste på tunga, kunne den ha vært fjernet ved et enkelt inngrep. Ifølge ABC News hadde derimot ikke Lais familie tilgang på den type legehjelp. At hun nå få hjelp i Miami, skal være takket være en misjonær med et kamera.

Misjonærens bilder nådde Jeffrey Li i Texas, som bestemte seg for å hjelpe jenta. Han kontaktet lege Jesus Gomez ved universitetet og sykehuset i Miami.

- Gomez ringte tilbake. Han sa «du kan stanse letingen, vi gjør dette for deg,» sier Li til Reuters. 

Dersom alt går etter planen vil Lai kunne reise tilbake til Vietnam om seks uker.

Lai (15) får endelig fjernet svulst

Det å snakke, spise og sove blir stadig vanskeligere, og leger ved Jackson Memorial Medical Cener sier svulsten nå truer med å kvele Lai.