Laila (51) fikk huset robbet under samboerens begravelse

- Tyvene må ha valgt oss etter å ha lest dødsannonsen.

RYSTET: F.v. Christian Tasken Hansen (23), Laila Suleng (51), Malin Suleng Hallgren (21) og Kjetil Suleng Hallgren (25) fikk familiehjemmet i Son endevendt mens de var i begravelsen for Lailas samboer og Christians far Henrik. Foto: PRIVAT
RYSTET: F.v. Christian Tasken Hansen (23), Laila Suleng (51), Malin Suleng Hallgren (21) og Kjetil Suleng Hallgren (25) fikk familiehjemmet i Son endevendt mens de var i begravelsen for Lailas samboer og Christians far Henrik. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Da Laila Suleng (51) kom hjem etter begravelsen for samboeren, fikk hun en svært ubehagelig overraskelse: Mens familien hadde vært på kirkegården, hadde tyver brutt seg inn og robbet huset.

- De ødela minnestunden. Det er helt forferdelig, sier 51-åringen fra Son i Akershus til Dagbladet.

Dekket bord
I spisestua var det dekket på til familiesammenkomst etter begravelsen for samboeren Henrik (53), som døde etter lang tids sykeleie. Men i stedet for å få fred til å minnes en avdød samboer, far, bror og sønn, gikk mye av dagen med til politiundersøkelser, sperring av kort og besøk av låsesmed.

Tyvene hadde kommet seg inn ved å slå av en sylinderlås i underetasjen.

- De hadde tatt alt lett omsettelig, som laptoper, kamera, lommebøker, sølvsaker og smykker, forteller Laila.

Hun er overbevist om at det ikke er tilfeldig at tyvene slo til mot akkurat hennes hus, på akkurat den dagen.

- Vi bor i et rolig villastrøk, innerst i en blindvei, og nabolaget har ikke vært plaget av innbrudd. Dessuten har det vært folk hjemme hele uka - bortsett fra den halvannen timen vi var i kapellet. Jeg ser ingen annen forklaring enn at tyvene har slått til etter å ha lest dødsannonsen i avisa.

Annonsen var rykket inn i Moss Avis, samme avis som brakte historien om innbruddet først.

- Utrolig kynisk
Familien er svært opprørt over tyvenes frekkhet.

- Vi er skikkelig forbanna. Én ting er å få huset robbet, en annen er å slå til på en slik dag. Det er utrolig kynisk, vi føler oss tråkket på, sier Laila.

Nå oppfordrer hun tyvene til å levere tilbake tingene de stjal - først og fremst barnas og den avdøde samboerens laptoper.

- Det lå en mengde familiebilder der. Dem vil vi veldig gjerne ha tilbake.

Ingen er så langt pågrepet i saken. Politiet i Vestby mener imidlertid at en blå sekk som ble stjålet fra huset, kan ha blitt brukt til å frakte tyvegodset i - og ønsker tips i forbindelse med denne, skriver Moss Avis.

Verken operasjonsleder Øyvind Thoresen ved Follo politidistrikt eller sentralvaktleder Lennart Kyrdalen ved Oslo politidistrikt kan erindre husinnbrudd planlagt ut fra begravelsestidspunkt i sine respektive distrikter.

- Jeg uttaler meg bare på generelt grunnlag, men selv kan jeg bare huske ett slikt tilfelle, i et annet politidistrikt, sier Kyrdalen til Dagbladet.

SØRGELIG SYN: Tyvene rotet rundt etter verdisaker mens familien var på kirkegården, og mye av minnestunden gikk med til å bistå politi og låsesmed. Foto: PRIVAT
SØRGELIG SYN: Tyvene rotet rundt etter verdisaker mens familien var på kirkegården, og mye av minnestunden gikk med til å bistå politi og låsesmed. Foto: PRIVAT Vis mer