Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Laila banket opp og ranet - siktet mann får én uke i varetekt

En mann i 20-åra nekter for å ha noe med saken å gjøre.

RANET: Slik ser Laila Paulsen (77) ut etter at hun ble banket opp og ranet utenfor sitt hjem på Finnsnes utenfor Tromsø. 
Foto: Stein Wilhelmsen
RANET: Slik ser Laila Paulsen (77) ut etter at hun ble banket opp og ranet utenfor sitt hjem på Finnsnes utenfor Tromsø. Foto: Stein Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Søndag skrev Dagbladet om Laila Pauslen (77) fra Finnsnes som mandag i forrige uke ble banket opp og ranet på vei hjem til leilighetskomplekset hun flyttet inn i for tre år siden. Hun hadde akkurat nådd fram til heisen opp til leiligheten med sin rullator.

- Det kom en mann etter meg. Jeg så at han ikke var en av de som bor her, så derfor tenkte jeg at han skule på besøk. Jeg spurte om han hadde nøkkel, men fikk ikke noe svar, fortalte 77-åringen, som først fortalte sin historie til  Troms Folkeblad som lørdag hadde saken som hovedoppslag under tittelen «Finnsnes var tryggere før»..

- Før jeg visste ordet av det, slo han meg, sier hun.

- Jeg tror jeg svimte av, og da jeg kom til bevissthet igjen, prøvde jeg å komme meg inn i heisen. Men det fikk jeg ikke til. Jeg bare hang over rullatoren, sier Paulsen, som først etter en time ble oppdaget av en nabo.

77-åringen ble deretter tatt hånd om av helsepersonell, og sendt til Universitetssykehuset i Tromsø etter et døgn. Hun har fått smertestillende, men er likevel plaget med sterk hodepine etter volden.

Én uke varetekt
Fredag ble en mann i 20-åra pågrepet og siktet for handlingen, og ifølge avisa Nordlys ble det mandag holdt fengslingsmøte i Nord-Troms tingrett. Politiadvokat Jørn Henning Bremnes la ned påstand om fire ukers varetektsfengsling for mannen.

- Men det ble en uke i stedet, sier Bremnes til Nordlys.

Den siktede mannen nekter for å ha noe med saken å gjøre. Hans forsvarer, advokat Ulf E. Hansen, sier til tromsøavisa at han begjærte løslatelse, eventuelt mot meldeplikt.

- Min klient nekter enhver befatning med denne stygge handlingen, sier Hansen.

Da Dagbladet snakket med Paulsen uttrykte hun glede over at politiet hadde pågrepet en person for overfallet.

- Jeg synes det er fint om de har tatt rett person, sa 77-åringen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media