Laila Bertheussen trekker anken

Nyheten annonserer hun selv på Facebook.

TREKKER ANKEN: Laila Bertheussen trekker anken. Tegning: Fedor Sapegin
TREKKER ANKEN: Laila Bertheussen trekker anken. Tegning: Fedor Sapegin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag annonserer Laila Bertheussen at hun trekker sin anke over straffeutmålingen. Bertheussen ble i Oslo Tingrett dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for angrep på demokratiet.

Det var NRK som omtale nyheten først.

- Jeg tar straffen

- Min anke over skyldsspørsmålet er avvist. Jeg har derfor bestemt meg for å trekke anken over straffeutmåling. Det er ikke meningsfullt å stille i en rettsak som kun skal handle om straffen for noe jeg ikke har gjort. Så jeg tar straffen, skriver hun på sin Facebook-profil.

- Dusør utløses også av tilståelse for en eller flere av hendelsene, så sant det fører til oppklaring, legger hun til.

- Tunnelsyn

I innlegget retter hun også kritikk til PST, som hun mener har tunnelsyn. Hun hevder i innlegget at PST har latt være å legge fram bevis som taler til hennes fordel.

Dagbladet har vært i kontakt med Bertheussens forsvarer, John Christian Elden, som skriver følgende i en SMS:

- Jeg leser det på Facebook, og tar hennes beslutning til orientering, samtidig som hun utlover en belønning til de som har tips som medfører at den rette gjerningsmann blir tatt.

Bertheussen ble funnet skyldig i å ha sendt trusselbrev til seg selv og samboeren, tidligere justisminister Tor Mikkel Wara. Hun ble i tillegg dømt for hærverk på egen bil og bolig.

Høyesterett forkastet Bertheussens anke i begynnelsen av november. Det var derfor bare én anke over straffeutmålingen som etter planen skulle behandles i lagmannsretten torsdag.

BERTHEUSSEN-SAKEN: Laila Anita Bertheussen dømmes til ett år og åtte måneder i fengsel, og dette er reaksjonene. Reporter: Ralf Lofstad. Video/foto: Christian Roth Christensen / Esther Maria Bjørneboe. Vis mer

Like etter at hun postet innlegget har Bertheussen også endret forsidebilde på Facebook til en hvit bakgrunn med rød skrift, hvor det står skrevet«Justismord».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer