Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Laksebaron jager badende barn

Mangemillionær og laksebaron Christian Bjelland mener badende unger skremmer laksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Tidligere denne uka leide han inn en Securitas-vakt for å hindre at et ble badet på den populære Selestranden i Figgjoelva.

I denne elva fisker både kong Harald og andre celebriteter etter laks. Bjellands bestrebelser på å verne laksen fra badelystne unger har vakt kraftige reaksjoner.

- Her ute ved havet regjerer Bjelland som en despot, sier Bjelland-nabo Thor Arne Thorkelsen til Dagbladet. Bjelland tok også initiativet til å starte Foreningen for fri ferdsel på Selestranden.

Bjelland sjøl var ikke å få tak i går. Han har sitt sommerhus på Sele. Der har han tatt imot både kongen, Kjell Inge Røkke og andre storfolk.

Nå er det de badende som søker til stranda i hopetall. Utløpet av Figgjoelva er et badeeldorado for små og store.

Jaget av Securitas

Tidligere i uka leide AS Søndre og Nordre Sele Laksefiskeri inn en Securitas-vakt for å jage de glade badende. I går var vakta inndratt, men fortsatt hang oppslaget «Bading i elven forbudt!» på gjerdene. Slikt provoserer lokalbefolkning og gjester enormt.

- Bading skremmer ikke fisken, det er bare tull. Saken er at Bjelland vil ha ro og fred rundt sin sommerresidens, han vil være her helt aleine. Men dette er et rekreasjonsområde for 250000 mennesker, hvor folk har kunnet bade og sole seg i generasjoner, framholder Thorkelsen, som heller ikke aksepterer Bjellands inngjerding og veibommer.

- Saboterer fiske

Advokat Trond Selvikvåg representerer Bjelland og de eksklusive lakseinteressene. Ved hans kontor fikk Dagbladet i går opplyst at han var på ferie og ikke tilgjengelig. Overfor Rogalands Avis har Selvikvåg forsvarte innskrenkningene for allmennheten med at det ikke går an å fiske i elva når folk bader.

- Det er noen personer på Sele som tydeligvis bare er ute etter å lage kvalm. Det er flere eksempler på at de bruker ungene sine, og tvinger dem til å hive steiner i elva når folk fisker. Dette er ganske ille og egentlig en skam, sier advokaten til lokalavisa.

Skiltene med badeforbud truer også med politianmeldelse hvis forbudet brytes. Skiltene er ikke godkjent av politiet. Securitas-vaktene har heller ikke politimyndighet og fullmakt til å bortvise personer.

SOM EN DESPOT: - Her ute ved havet regjerer Bjelland som en despot, sier nabo Thor Arne Thorkelsen til Dagbladet.
SINT: Forretningsmagnat og laksebaron Christian Bjelland.
BADEKRIG: Christian Bjelland jager vekk badende unger fordi de skremmer laksen. På bildet Hilde Bærheim (15) med Daniel (2) på armen. Bak Kjetil Bærheim (15) og Stian Asheim (16), som trosser laksebaronens forbud.