EIENDOMSKUPP: Gustav Witzøe gjør penger nesten like raskt i eiendom som han gjør i lakseoppdrett. Foto: Ivàn Kverme / Finansavisen.
EIENDOMSKUPP: Gustav Witzøe gjør penger nesten like raskt i eiendom som han gjør i lakseoppdrett. Foto: Ivàn Kverme / Finansavisen.Vis mer

Laksemilliardær tok rask gevinst på 25-30 millioner kroner

Salmar-eier Gustav Witzøe kjøpte en bygård med bolig og næring i Trondheim. Nå har han solgt boligdelen.

(Finansavisen): Håkon Jarls gate 2 ligger rett over gata for Studentersamfundet i Trondheim. Gården har fem etasjer med boliger på toppen av en hovedetasje med forretnings- og næringsarealer.

Witzøe-selskapet Kverva kjøpte eiendommen i mars i år. Prislappen skal etter det Finansavisen kjenner til ha ligget i området 76–77 millioner kroner. Kjøpet skal være gjort med minimal egenkapital.

25–30 mill. i gevinst

Kun et drøyt halvår seinere har Kverva solgt eiendommen, eller rettere sagt deler av den. Boligseksjonen, som inneholder 50 leiligheter fra 2. etasje og oppover, er solgt for mellom 80 og 90 millioner kroner.

Kverva har følgelig innkassert en pen gevinst på den kombinerte bolig- og næringseiendommen. I tillegg til dette sitter de med en ikke ubetydelig verdi i næringsdelen på gateplan.

Kilder Finansavisen har vært i kontakt med anslår at bare næringsdelen har en verdi på rundt 20 millioner kroner.

I så fall snakker vi om en samlet gevinst på i størrelsesorden 25–30 millioner kroner, tilsvarende en verdistigning på rundt 35 prosent

Tett på NTNU

De 50 utleieleilighetene er på mellom 22 og 168 kvadratmeter. Bygningen er opprinnelig oppført i 1969 – da med fire etasjer over kjeller. Seinere er det bygget på to etasjer.

I første etasje av gården er det næringsarealer inndelt i tre ulike seksjoner. Kjelleren rommer 720 kvadratmeter parkering.

Nærheten til NTNU bidrar til å trekke gårdens attraktivitet opp. Bygningen ligger bare 500 meter fra Gløshaugen, der NTNU ligger.

Andre økonominyheter:

Melder om hyttebonanza på Kvitfjell
- Bolig er det siste jeg anbefaler som investering
- Blir jokerne som vil avgjøre boligprisene