Kanontall: Nova Sea-sjef Odd Strøm kunne bokføre et overskudd på 470 millioner kroner i 1. halvår. Foto: Hegnar.no
Kanontall: Nova Sea-sjef Odd Strøm kunne bokføre et overskudd på 470 millioner kroner i 1. halvår. Foto: Hegnar.noVis mer

Lakseselskap håvet inn 320 millioner på 90 dager

Laksekonsernet Nova Sea på Lovund i Nordland tjente 320 millioner kroner i 2. kvartal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I gode år i 2011 og 2012 oppnådde Nova Sea-konsernet årsoverskudd på 146 og 176 millioner kroner. I år har de tjent det dobbelte på bare tre måneder. Det fremgår av en artikkel i Helgelands Blad, skriver Finansavisen.

Overskudd

Selskapet som er deleid av Vigner Olaisen AS og Marine Harvest nøt godt av gnistrende marginer på omkring 50 prosent. For første halvår kunne konsernet bokføre et overskudd på 470 millioner kroner ifølge Helgelands Blad.

I hele 2015 hadde selskapet et overskudd på 502 millioner .

Ifølge avisen tjente selskapet 3,11 euro pr. kilo fisk, mens det i gjennomsnitt i Marine Harvest ble tjent 2,5 euro pr. kilo i andre kvartal i Region Nord. Dette kom på toppen av at Nova Sea slaktet 10.775 tonn i andre kvartal, en økning på nesten 24 prosent samtidig som det ble solgt fisk for nær 90 kroner kiloen på forsommeren.

Vil ikke spå fremtid

Daglig leder Odd Strøm vil overfor Helgelan ds Blad ikke spå om utviklingen for resten av året etter at selskapet i april måtte ta ut ikke utvokst fisk på grunn av ILA-smitte.

– Det er fortsatt ILA i Rødøy, og vi slaktet ut våre to lokaliteter der i juli. I sum betyr det at vi har tapt mye produksjonsvolum og tilvekst på håndteringen av ILA, noe som er helt riktig å gjøre. Så langt kan de se ut som situasjonen er stabil. Alle anlegg og aktører i nærsonen screener for ILA kontinuerlig uten at det har vært funn på en stund, sier Strøm til Helgelands Blad., ifølge Finansavisen.

Flere økonominyheter:

Brukte 100 mill. av firmaets penger på USA-palass

Superstjernen selger gedigent ferieparadis