Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lakseslakteri i Øksnes legges ned

Cermaq har ikke klart å selge lakseslakteriet i Alsvåg i Øksnes kommune i Vesterålen. Dermed blir driften lagt ned, og 41 arbeidsplasser går tapt.

AVVIKLES: 41 arbeidsplasser forsvinner i Øksnes når lakseslakteriet nå blir lagt ned. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
AVVIKLES: 41 arbeidsplasser forsvinner i Øksnes når lakseslakteriet nå blir lagt ned. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke var Cermaq-ledelsen nær et salg av lakseslakteriet, men de klarte ikke å få en avtale i land. Dermed mister Øksnes kommune 41 faste arbeidsplasser førstkommende onsdag, skriver Vesterålen Online.

Torsdag var Cermaqs administrerende direktør Knut Ellekjær, regiondirektør for Nordland Snorre Jonassen og ansattrepresentant i styret Lisbeth Pedersen i Øksnes. Hva som gjorde at forhandlingene om et salg strandet, ønsker de ikke å si.

- På grunn av helt andre forhold i forbindelse med forhandlingene vi har vært i, kom vi ikke i mål i forrige uke, og dermed ble det ikke noe av det salget som vi hadde håpet å kunne informere de ansatte om på allmøtet i Alsvåg i dag, sier Ellekjær.

Samtlige av de 41 ansatte har fått tilbud om jobb ved Cermaqs nye slakteri i Steigen. 15 har takket ja, mens 16 har tilbud om annet arbeid, hovedsakelig i hvitfisknæringen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!